פשטידת תירס עם גבינה ופסטה שילדים אוהבים
פשטידת תירס שמכינים בערבוב קצר ואחריו מעבירים למחבת, לתנור או למיקרו, לבחירתכם. תוך זמן קצר תהיה לכם ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה, שהילדים יאהבו במיוחד

המרכיבים ל 4-6:
- 3 ביצים
- 1 גביע קוטג' תנובה
- 1/4 כפית אגוז מוסקט (לא הכרחי)
- 1/2 כפית מלח
- 4 כוסות פסטה מבושלת (כ-2 כוסות פסטה לפני בישול)
- 1 כוס תירס "סנפרוסט" מופשר מסונן
- 1/2 כוס פתיתי גבינת "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1/2 כוס גבינה בולגרית / פטה "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים ביצים, קוטג', אגוז מוסקט ומלח בקערה. מוסיפים פסטה, תירס וגבינות ומערבבים לעיסה אחידה.
-
02.
כעת אופים את הפשטידה באחת משלוש דרכים:
-
03.
בתנור: מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית. מעבירים את העיסה לתבנית, משטחים ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב.
טיימר מופעל
-
04.
במחבת: מחממים מחבת משומנת ומעבירים אליה כמחצית העיסה (או כמות מתאימה בהתאם לגודל המחבת כך שעובי העיסה כ 2-3 ס"מ). מטגנים כ-2-3 דקות על להבה בינונית במחבת מכוסה. מנמיכים להבה ומטגנים עוד 3-4 דקות עד שתחתית הפשטידה זהובה ופני העיסה מתייצבים. הופכים לצלחת גדולה ומחליקים חזרה למחבת לטיגון הצד השני - כ-2 דקות על להבה בינונית ו-2 דקות על להבה נמוכה.
טיימר מופעל
-
05.
במיקרוגל: מעבירים את העיסה לכלי מתאים למיקרו ומבשלים כ-7 דקות. מוציאים ומערבבים כך שהשוליים המבושלים יתערבבו פנימה. מבשלים עוד 4-5 דקות עד שהפשטידה יציבה.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים לצד סלט טרי ושמנת חמוצה.
-
07.
בתאבון!
הידעת?
פשטידות הן מנות סופר אפקטיביות - מצד אחד הן טעימות ומזינות ומצד שני קלות מאוד להכנה. אז קבלו מתכון קל לארוחת הצהריים: פשטידת תירס משביעה וטעימה עם קוטג' וגבינות לבחירתכם שדורשת פחות מעשר דקות של עבודה. מושלמת לאירוח לצד סלט טרי. איך מכינים פשטידת תירס בזריזות, רגע לפני שהאורחים מגיעים? מתחילים עם מתכון לפשטידת תירס פשטידת תירס שמכינים בערבוב קצר ואחריו מעבירים למחבת, לתנור או למיקרו, לבחירתכם. תוך זמן קצר תהיה לכם ארוחת ערב נהדרת לכל המשפחה, שהילדים יאהבו במיוחד