פשטידת תירס ללא גלוטן עם גבינות ובסיס פולנטה
מאפה טעים וללא גלוטן שמשלב תירס וקמח תירס. מתכון מעולה של פשטידה לארוחת ערב קלה להכנה. בסיס הפולנטה מתאים למגוון רחב של פשטידות ללא גלוטן.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6-8:
מרכיבים:
לפולנטה:
- 1 כוס תירס "סנפרוסט", מופשר ומסונן
- 1 כוס מים
- 2 כוסות חלב תנובה
- 2 עלי דפנה
- 1 כפית אורגנו יבש מפורר או טרי קצוץ
- מלח, פלפל
- 3/4 כוס קמח תירס מהיר הכנה
לשכבת הגבינה-תירס:
- 3 ביצים
- 1 גביע קוטג' 5% תנובה
- 2 כפות שמנת חמוצה או יוגורט תנובה
- מלח, פלפל
- 2/3 כוס פתיתי גאודה "עמק" או פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 שקית (800 גרם) פחות 1 כוס תירס "סנפרוסט", מופשר ומסונן
- 2 כפות קמח תירס מהיר הכנה
גודל תבנית: תבנית 20*30
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מכינים את בסיס הפולנטה: טוחנים את התירס. מחממים בסיר על להבה בינונית מים, חלב, עלי דפנה, אורגנו, מלח ופלפל עד סף רתיחה. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה תוך כדי ערבוב. מבשלים עד שמתקבלת דיסה סמיכה. מוסיפים את התירס הטחון, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים ומשטחים בתבנית משומנת.
-
03.
מכינים את שכבת הגבינה והתירס: טורפים בקערה ביצים. מוסיפים קוטג', שמנת חמוצה, מלח ופלפל וטורפים. מוסיפים את פתיתי הגבינה, יתרת שקית התירס ו-2 כפות קמח תירס ומערבבים. יוצקים על הפולנטה באופן אחיד.
-
04.
אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-40-45 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים