המרכיבים ל12 מנות-תבנית מלבנית 30*20:
לבצק:
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 75 גרם חמאה
- קורט מלח
למלית:
- 2 כפות חמאה
- 3 בצלים גדולים
- 500 גרם פטריות טריות פרוסות. או 2 קופסאות משימורים מסוננות ושטופות.
- 2 כפות חלב
- 2 כפות אבקת מרק פטריות (אני משתמשת בקנור)
- 3 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שכל המרכיבים מתאחדים מקררים כ-20 דקות (אפשר גם ללוש ביד)
טיימר מופעל
-
02.
מטגנים את הבצל הקצוץ במרגרינה, עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ל-2 דקות טיגון. מוסיפים חלב ואבקת מרק. מטבלים במלח ופלפל ומקררים.
טיימר מופעל
-
03.
משטחים את הבצק המרודד בתבנית משומנת ויוצקים את המילוי על הבצק.
-
04.
טורפים את הביצים יחד עם השמנת והגבינה המגוררת ויוצקים על המילוי.
-
05.
אופים כ-50 דקות ב-180 מעלותבאלכם עוד מתכון של פשטידת פטריות? נסו את פשטידת פטריות וגבינה צפתית שלנו
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים