פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן - צוקרמן | השף הלבן

פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן

האירוח בשבועות לא שלם בלי פשטידה נהדרת. מתכון טעים מאוד לפשטידת בטטה ופתיתי עמק של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות – פשטידה ללא גלוטן שכל אחד יכול להכין

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8-10 מנות:

  • 1 שקית קוביות בטטה של סנפרוסט
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קלוף ופרוס
  • מלח ופלפל
  • כ-20 עלי בזיליקום טריים
  • 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי גבינת עמק 28% שומן
  • 5 ביצים
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • קורט אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

  • 02.

    ממלאים סיר בינוני במים רותחים. מוסיפים את הבטטות ומבשלים כ-7 דקות על להבה גבוהה. מסננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מסדרים בתבנית את הבצל, עלי הבזיליקום והבטטות. מפזרים מעליהם פתיתי גבינת עמק.

  • 05.

    שמים בקערה גדולה את הביצים ואת שני סוגי השמנת וטורפים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל שכבת הירקות.

  • 06.

    אופים כ-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה למגע במרכזה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 07.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(44)