פשטידת בטטה ופתיתי עמק ללא גלוטן
האירוח בשבועות לא שלם בלי פשטידה נהדרת. מתכון טעים מאוד לפשטידת בטטה ופתיתי עמק של יונית צוקרמן מתוך חוברת שבועות – פשטידה ללא גלוטן שכל אחד יכול להכין
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 שקית קוביות בטטה של סנפרוסט
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קלוף ופרוס
- מלח ופלפל
- כ-20 עלי בזיליקום טריים
- 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי גבינת עמק 28% שומן
- 5 ביצים
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- קורט אגוז מוסקט
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
02.
ממלאים סיר בינוני במים רותחים. מוסיפים את הבטטות ומבשלים כ-7 דקות על להבה גבוהה. מסננים.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים למחבת את השמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מזהיב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
טיימר מופעל
-
04.
מסדרים בתבנית את הבצל, עלי הבזיליקום והבטטות. מפזרים מעליהם פתיתי גבינת עמק.
-
05.
שמים בקערה גדולה את הביצים ואת שני סוגי השמנת וטורפים לבלילה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. יוצקים את הבלילה לתבנית מעל שכבת הירקות.
-
06.
אופים כ-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה למגע במרכזה.
טיימר מופעל
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים