מתכון לטארט שומר וקייל
שומר וקייל? כן, כן, כן! שילוב נהדר של שני ירקות קצת פחות נפוצים באפייה אבל התוצאה הסופית לגמרי מוכיחה את עצמה וקוצרת מחמאות
המרכיבים ל6-8:
- 1 חבילת (600 גרם) בצק פילו תורכי מעדנות, מופשר בהתאם להוראות שעל האריזה
- 500 גרם שומר
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כפית סוכר חום בהיר
- 8-7 עלי קייל
- 3/4 גליל (150 גרם) גבינת עזים פרומעז תנובה
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 4 ביצים
- 1 כפית חרדל
- 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
מרפדים בבצק את תחתית התבנית ודופנותיה ומניחים במקרר.
-
03.
חותכים את פקעות השומר לרוחבן לפרוסות בעובי
-
04.
5 ס"מ.
-
05.
מחממים את החמאה במחבת גדולה וצורבים את פרוסות השומר 3-2 מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את החומץ והסוכר ומבשלים כדקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
-
06.
הרכבת הטארט ואפייה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה ויוצקים על הבצק שבתבנית.
-
07.
מסדרים את השומרים בצורה מסודרת כך שיראו אותם לרוחב, מניחים את עלי הקייל הטריים בניהם כך שיציצו מהבלילה. לסיום, קורעים את גבינת העזים ביד לפיסות גסות ומפזרים על הטארט.
-
08.
מכסים את הטארט בנייר אפייה ואופים 60-50 דקות, עד שהמלית מתייצבת במרכזה.
טיימר מופעל