משה בתיבה בגרסה קצת אחרת
גם לבריטים יש משה בתיבה! מתכון בהשראת המנה הבריטית האהובה: מקלות קבנוס שאפויים בתוך פודינג יורקשיר ובצל מקורמל
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 מנות:
- חבילת קבנוס "טירת צבי"
לבלילה:
- 1 כוס משקה סויה "תנובה ALTERNATIVE"
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- עלי אורגנו לתיבול
- לשימון התבנית: שמן קנולה
לתערובת הבצלים:
- 4 בצלים פרוסים לרצועות דקות
- 4 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף סילאן
- 3 כפות עלי טימין טרי
גודל תבנית: תבנית שקעים
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים יחד את כל מרכיבי הבלילה ומכניסים למקרר לשעה
-
02.
מחממים תנור ל- 220 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בשמן קנולה (כף שמן בכל שקע). מכניסים את התבנית לתנור.
-
03.
מוציאים את הבלילה מהמקרר וטורפים בשנית
-
04.
בעזרת מצקת
-
05.
ממלאים את השקעים בתבנית (שחוממה מראש) כ- 3/4 מגובהם
-
06.
חוצים כל קבנוס לשלושה חלקים ומניחים בכל שקע בצורה אלכסונית. מפזרים מעל עלי אורגנו.
-
07.
מכניסים לתנור ל-16-18 דקות עד להתייצבות והשחמה קלה.
טיימר מופעל
-
08.
בזמן האפייה מכינים את תערובת הבצל: מטגנים במחבת עם שמן זית את בצלים עם עלי אורגנו, מלח, פלפל וסילאן עד להזהבה.
-
09.
מגישים את המאפים כשמעליהם הבצלים המקורמלים.
-
10.
בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים