פוקאצ׳ה אוורירית ומלאה בועות ללא לישה | טריו מיקס השף הלבן & ממרח זיתים ירוקים אוליביה

פוקאצ׳ה ללא לישה

פוקצ’ה אוורירית ומלאה בועות ללא לישה -בצק עם מינימום התעסקות. פשוט מערבבים קמח, מים, דבש, שמרים, מלח ושמן זית בקערה, מכסים ומתפיחים לילה במקרר. למחרת שופכים לתבנית משומנת, מותחים בעדינות, מתפיחים שוב, מפזרים מיקס גבינות, מלח גס ועשבי תיבול, ואופים עד שהפוקצ’ה שחומה, פריכה מבחוץ ורכה ובועתית מבפנים.

מאת: רובי מיכאל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פוקאצ׳ה ללא לישה

המרכיבים ל 12 מנות :

מצרכים:
  • כוס + 2/3 מים קרים - 400 גרם מים
  • כף דבש - 30 גרם
  • כף שמן זית - 15 גרם
  • כף גדושה שמרים טריים - 12 גרם או כפית יבשים 4 גרם
  • 3.5 כוסות קמח לבן - חצי קילו
  • כפית גדושה מלח - 12 גרם
לפני התפחה:
  • 2 כפיות שמן זית
לפני אפייה:
  • רבע כוס שמן זית
  • חצי כוס טריו מיקס של השף הלבן
  • 4 כפיות ממרח זיתים ירוקים של אוליביה
  • עשבי תיבול שאוהבים - אורגנו / זעתר / טימין / זעתר / מרווה וכו׳
  • כפית מלח ים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה מערבבים מים, דבש, שמן זית ושמרים עד שהשמרים נמסים לגמרי.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח לאחר ניפוי ואת המלח מעל.

  • 03.

    מערבבים היטב עד לקבלת בצק אפשר בידיים ואפשר עם לקקן.

  • 04.

    שימו לב הבצק נראה חלש, לא חלק והומוגני וזה בסדר - לא לדאוג.

  • 05.

    מנקים את דפנות הקערה בעזרת קלף.

  • 06.

    או לקקן, מכסים בניילון נצמד למנוחה של 15 דק׳.

  • 07.

    לאחר מכן מקפלים את הבצק לתוך עצמו לפי הדוגמא בסרטון, מכסים ונותנים מנוחה נוספת של 15 דק׳.

  • 08.

    שוב מבצעים סדרת קיפולים שבסופה מנקים את דפנות הקערה שוב, יוצקים כפית שמן זית מלמעלה, הופכים את הבצק יוצקים כפית שמן זית נוספות.

  • 09.

    מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך מינימום 4 שעות ומקסימום 24 שעות.

  • 10.

    לאחר מכן מוציאים מהמקרר את הבצק, מסדרים נייר אפייה במגש 32 על 26 ס״מ ועל הנייר אפייה יוצקים את השמן זית. (אפשר מגש אלומיניום חד פעמי).

  • 11.

    עכשיו שופכים בזהירות את הבצק על השמן - תעזרו בקלף או לקקן ונסו לשמור כמה שיותר על בועות האוויר שבבצק.

  • 12.

    מקפלים שליש בצק על שליש נוסף, מסובבים והופכים את הבצק.

  • 13.

    עכשיו מכסים בעזרת מגש נוסף מעל ומגבת להתפחה של שעתיים במקום חמים.

  • 14.

    רגע לפני שמתחילים לעצב את הפוקצ׳ה מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.

  • 15.

    עכשיו עם ידיים משומנות נועצים בבצק ואז מפזרים באופן שווה את התוספות - שימו לב שאנו חותכים את הפוקצ׳ה בסופה לקוביות אז הכי כיף שלכולם יהיה טעם אחיד בכל קוביה.

  • 16.

    מיד לאחר העיצוב מכניסים לתנור למשך 20 דק׳ בדיוק.

  • 17.

    מוכן - מוציאים מהתנור לצינון עד טמפ׳ החדר ופורסים רגע לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.