נשיקות חמד – מאפה גבינת חמד עם תרד של רון יוחננוב
על נשיקות חמד כבר שמעתם? רון יוחננוב במתכון למאפה שמכינים לכל מי שאוהבים באמת, עם גבינת חמד מלוחה ותרד מתמסר שעושים טוב בלב.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 25 יחידות:
מצרכים לבצק:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
- 2 כפות סוכר
- כפית גדושה מלח
- 25 גרם חמאה תנובה קרה חתוכה לקוביות
- 300 מ"ל חלב
למילוי:
- חבילת גבינת חמד תנובה מפוררת
- כוס עלי תרד טריים קצוצים דק דק
- 2 ביצים
- גרידה מחצי לימון
- מעט צ'ילי חריף (לפי הטעם- לא חייב)
- מעט מלח / פלפל שחור
לעיטור:
- ביצה
- כפית חלב
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת המיקסר עם וו לישה, מניחים מלח ומעליו קמח, שמרים, סוכר, חלב ומפעילים.
-
02.
לאחר שמתגבש בצק מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ומבריק שנפרד מהצדדים ונשאר דביק לתחתית הקערה. אם צריך מוסיפים עוד מעט חלב.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את הבצק להתפחה של שעה. בקערה, מערבבים את השמנת יחד עם האבקות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
04.
לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לחלקים שווים במשקל של 50 גרם.
-
05.
לאחר המנוחה של הכדורים, מחממים תנור ל-200 מעלות.
-
06.
משטחים את הבצק לכדורים ומשטחים לפיתה, ממלאים בכף גדושה מהמילוי וסוגרים את הקצוות כך שנוצר רק המילוי במרכז (כמו בחצפורי)
-
07.
מברישים בביצה, ואופים 20 דקות או עד להזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים