מתכון לחמניות גבינה לשבועות | השף הלבן

לחמניות גבינה

לחמניות גבינה מושלמות לשבועות

מאת: שרי מאיר ושושנה שוקהי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות גבינה

המרכיבים ל מנות 30:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 350 גרם קמח תופח
  • חצי כוס חלב תנובה
  • 1 ביצה
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 50 גרם גבינת קולאז’ קצ’קבל מגוררת
  • 3 כפות גבינת קוטג’ תנובה 5% או 9%
  • 1 גביע גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" או פתיתי עמק מסדרת השף הלבן
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 2 כפות ריחן קצוץ
  • חצי כוס עירית קצוצה
לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • פרג שלם או קצח
  • תבנית שקעים משומנת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב מעט. מסננים משמן הטיגון ומעבירים לקערה.

  • 02.

    מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים, לשים לבצק אחיד (אם הבצק רך מדי מוסיפים מעט קמח) מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות), יוצרים מהבצק כדורים בגודל שזיף בינוני ושמים בתוך השקעים. מורחים בביצה טרופה, זורים מעל פרג שלם או קצח ואופים כ-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(86)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.