לחם יוגורט במילוי גבינות ותירס
לחם מחבת שמכינים מיוגורט וממלאים בגבינות ותירס. המתכון של רחלי קרוט שישדרג כל ארוחת ערב משפחתית, ולא תאמינו כמה הוא קל להכנה!
המרכיבים ל4 מאפים:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO תנובה 3%
- 100 גרם גבינת פטה או בולגרית "פיראוס"
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" או טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 3/4 כוס גרגירי תירס ללא נוזלים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את הקמח והיוגורט ומערבלים עד שנוצר בצק חלק. זה לוקח בערך 4-5 דקות. אם הבצק לא מתגבש לכדי בצק חלק לגמרי אפשר להחליף לוו לישה.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי המילוי.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
-
04.
מניחים בתחתית העיגול 2 כפות גדושות מהמילוי, מקפידים להשאיר שוליים ריקים מסביב, וסוגרים עם 1/2 הבצק שנותר ריק לצורת חצי ירח. חשוב להדק היטב את הסגירה כדי שהגבינות לא יברחו.
-
05.
ועכשיו 2 אופציות: אפשר להבריש בביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה או לטגן במחבת, עם מעט שמן זית, מ-2 הצדדים עד הזהבה. במקרה של צריבה במחבת אין צורך בביצה
הידעת?
הערות ושדרוגים:
- אפשר לחמם את המאפים בתנור או בטוסטר אובן במידה והכנתם כמה שעות קודם.
- רוצים לשדרג? אפשר להוסיף למילוי 1/3 צרור עירית קצוצה ו/או 1/2 כפית אבקת שום.
- אם יש לכם עוד גבינות בבית כמו כנען או גבינת שמנת אפשר להוסיף למילוי. תשתדלו לא לשים גבינה לבנה למשל כי היא תגיר נוזלים.
- במקום תירס אפשר להוסיף למילוי סלסלת תרד שקוצצים דק ומטגנים 4 דקות לפני שמוסיפים לגבינות.
- אפשר לשדרג את המילוי גם עם 1 כפית פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ליצירת מאפי פיצה.
- במקום מוצרלה או טריו אפשר להשתמש בגבינת עמק מגורדת.