טאקו מבצק עלים במילוי גוואקמולי | השף הלבן

טאקו מבצק עלים במילוי גוואקמולי

ריבועי הבצק הופכים למשולשי כיס בזכות האפייה בין שקעים של תבנית מאפינס הפוכה. רגע לפני שמגישים ממלאים בגואקמולי או כל מלית שאוהבים

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 יחידות:

לטאקו:
  • 6 ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
לגוואקמולי וסלסת העגבניות:
  • 1 אבוקדו בשל
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
  • 1 כף שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון טרי
  • מעט כמון
גודל תבנית: תבנית מאפינס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. 

  • 02.

     מסדרים את ריבועי הבצק בשקעים של תבנית מאפינס הפוכה. 

  • 03.

     אופים 15 דקות או עד שהבצק זהוב יפה. מצננים מעט ושולפים לצלחת הגשה. 

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מתחילים בהכנת סלסה של עגבניות מכל החומרים, פרט לאבוקדו. טועמים ומתקנים תיבול. 

  • 05.

    מקלפים ומועכים את האבוקדו ומתבלים אותו עם חצי מכמות הסלסה (עם כמה שפחות נוזלים). 

  • 06.

     לפני ההגשה: ממלאים את משולשי הטאקו בגוואקמולי ואם רוצים גם כפית של סלסה מעל. מגישים מיד.  טיפ: באותו אופן אפשר להכין גם טאקו מתוק! ממלאים את כיסי הבצק בקרם שוקולד ותותים. 

הכנת? כאן מדרגים
(1)