טאקו מבצק עלים במילוי גוואקמולי
ריבועי הבצק הופכים למשולשי כיס בזכות האפייה בין שקעים של תבנית מאפינס הפוכה. רגע לפני שמגישים ממלאים בגואקמולי או כל מלית שאוהבים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6 יחידות:
לטאקו:
- 6 ריבועי בצק עלים "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
לגוואקמולי וסלסת העגבניות:
- 1 אבוקדו בשל
- 2 עגבניות קצוצות
- 1 בצל סגול קטן קצוץ
- 2 כפות כוסברה קצוצה (לא חובה)
- 1 כף שמן זית
- מלח, פלפל שחור טחון טרי
- מעט כמון
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מסדרים את ריבועי הבצק בשקעים של תבנית מאפינס הפוכה.
-
03.
אופים 15 דקות או עד שהבצק זהוב יפה. מצננים מעט ושולפים לצלחת הגשה.
טיימר מופעל
-
04.
מתחילים בהכנת סלסה של עגבניות מכל החומרים, פרט לאבוקדו. טועמים ומתקנים תיבול.
-
05.
מקלפים ומועכים את האבוקדו ומתבלים אותו עם חצי מכמות הסלסה (עם כמה שפחות נוזלים).
-
06.
לפני ההגשה: ממלאים את משולשי הטאקו בגוואקמולי ואם רוצים גם כפית של סלסה מעל. מגישים מיד. טיפ: באותו אופן אפשר להכין גם טאקו מתוק! ממלאים את כיסי הבצק בקרם שוקולד ותותים.
הכנת? כאן מדרגים