שקשוקה גבינות – כי שבועות מחייב
בחג השבועות אנו נהנים לשלב גבינות עשירות גם במאכלים הכי שגרתיים. השקשוקה היא חלק בלתי נפרד מהחיים הקולינריים בארצנו, וגם היא זוכה לשדרוגים מסקרנים בחג האסיף הנפלא. הפעם, במקום לתבל את המנה האהובה הזו בנגיעות גבינה בלבד, נשלב חגיגה אמיתית שאי אפשר להתעלם ממנה. הנה מספר הצעות שחייבים לנסות.

שקשוקה סגולה
איזו שקשוקה מופלאה מחכה לכם כאן, חוויה יוצאת דופן. הסלק שצובע את המנה בסגול פוגש בגבינת עיזים וגבינת חמד מלאות בטעם, לצד מנגולד המשלים את התמונה כולה לכדי יצירת אמנות ססגונית. אם תכינו ולו רק שקשוקה אחת בחג השבועות, זוהי האחת בשבילכם. כך תכינו את המנה המשובחת הזו:
ראשית, מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה. שוטפים היטב שני סלקים גדולים, עוטפים בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך כשעה ועשרה, עד לריכוך. בסיום מאפשרים לסלקים להצטנן מעט. את אחד הסלקים קוצצים לקוביות קטנות ואת השני טוחנים בבלנדר עם שמנת לבישול.
במחבת גדולה מטגנים קוביות בצל בשמן עד שהן הופכות לשקופות. מוסיפים שיני שום וממשיכים לטגן עוד שלוש דקות נוספות. מוסיפים צרור מנגולד חתוך לפרוסות, ללא החלק הלבן ומבשלים במשך מספר דקות עד שהמנגולד מאבד נוזלים ומתרכך. מוסיפים את קוביות הסלק ומבשלים במשך מספר דקות נוספות עם מכסה סגור. מוסיפים את מחית הסלק והשמנת, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים למחבת את הביצים ומכסים.
בזמן הזה מטגנים רצועות של גבינת החמד בשמן, משני צדדיה עד להזהבה. מפזרים את גבינת החמד המטוגנת ואת מטבעות גבינת העיזים על גבי השקשוקה ומגישים חם.
שקשוקת תרד, שמנת וגבינת פרמזן
משהו בשילוב של מתיקות השמנת ומליחות גבינת הפרמזן, לצד המרירות הקלה של התרד מחולל פלאים במתכון הזה. לכל התענוג תוסיפו גם פתיתים של גבינת עמק ויש לכם שקשוקה שתשביע אתכם לכל היום ותעלה חיוך על פניכם בן רגע. נסו בעצמכם ותראו:
תחילה חולטים את עלי התרד בקערה עמוקה עם מים רותחים למשך כשתי דקות, מסננים וחותכים גס. במחבת עמוקה מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה. מוסיפים למחבת חצי מכל שמנת מתוקה ומרתיחים על להבה גבוהה במשך כדקה. כעת מוסיפים את עלי התרד החלוטים למחבת ובוחשים את התערובת. מנמיכים את האש ללהבה בינונית ומפזרים פתיתי גבינת עמק. באמצעות כף עץ יוצרים גומות ושוברים את הביצים לתוכן. השתדלו לשמור על החלמון שלם. מכסים את המחבת ומבשלים כעשר דקות על אש קטנה עד שהביצים מוכנות.
כאשר הביצים מוכנות מכבים את האש ומפזרים מעל לשקשוקה פתיתי גבינת פרמזן ופטרוזיליה קצוצה. כדי לשדרג את השקשוקה עוד יותר, מומלץ לפזר מעל מחית של פטריות כמהין. בהחלט מומלץ לנסות!
שקשוקה עגבניות וגבינות עם פוקצ'ה
במתכון הזה תקבלו גם גבינות וגם תוספת של פוקצ'ה פריכה שמתאימה בול לניגוב. בסיס השקשוקה הוא הכי קלאסי שרק יכול להיות, עם עגבניות, פלפלים, בצל וקצת חריף בדיוק במידה הנכונה. אם יש לכם מקום חם בלב לגרסה המסורתית, השדרוג הזה הוא בדיוק עבורכם. כך תכינו את המנה:
להכנת השקשוקה מטגנים שלושה בצלים קצוצים עד להזהבה, מוסיפים גמבה ומטגנים במשך מספר דקות נוספות. מוסיפים עגבניות טריות חתוכות לקוביות, פלפל ירוק חריף קצוץ ללא גרעינים ושום קלוף וקצוץ. מתבלים עם מלח, פלפל ומעט סוכר. מבשלים במשך כשעה על אש קטנה בסיר מכוסה.
בכלי המתאים לתנור מניחים את תערובת הירקות, ומעליה את הביצים. מכניסים לתנור בחום גבוה למשך עשר דקות. בסיום האפייה מפזרים מעל לשקשוקה פתיתי גבינת עמק וגבינה בולגרית מגוררת דק.
מערבלים יחד את מרכיבים הפוקצ'ה: קמח, שמרים, מים, שמן וכפית מלח, עד לקבלת בצק אחיד, רך וגמיש. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה. אחר כך מחלקים את הבצק לשני חצאים ומשטחים. משמנים את פני הבצק בשמן ומכניסים לאפייה במשך כרבע שעה, בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה. בסיום חותכים לרצועות.
טיפ: אם יש לכם מתכון סודי לשקשוקה שאתם בשום פנים ואופן לא מוכנים לוותר עליו אתם ממש לא חייבים. פשוט בחרו את הגבינות האהובות עליכם ופזרו אותן בסוף ההכנה, ממש רגע לפני ההגשה. באמת שלא צריך יותר מזה כדי להפוך את השקשוקה, לשקשוקת שבועות.
