עוגות טבעוניות שמרגישות כמו הדבר האמיתי
מנות קינוח טבעוניות מושלמות, כאלו שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות ולבקש תוספת, אספנו עבורכם כמה רעיונות למתכונים מדהימים.

הטבעונות הפכה מזמן לדרך חיים פופולרית שיותר ויותר אנשים בוחרים בה באופן ברור וחד משמעי. הם בוחרים שלא לאכול בשר או כל מזון אחר אשר מגיע מן החי כגון גבינות וביצים. יחד עם זאת, הם עדיין נהנים ממנות מזון מגוונות ועשירות אשר לעיתים מחקות מנות "רגילות" אחרות ולעיתים ממציאות את עצמן מחדש.
בתפריט הטבעוני, כמו בכל תפריט אחר, ישנן מנות ראשונות שונות, מנות עיקריות גדולות ומשביעות וכמובן קינוחים נפלאים ומתוקים. קינוחים אשר טעמם לא פחות מוצלח מהקינוחים המקוריים שאותם הם מחקים. כדי להכין מנות קינוח טבעוניות מושלמות, כאלו שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות ולבקש תוספת, אספנו עבורכם כמה רעיונות למתכונים מדהימים.
בסיס הבצק
לעוגות רבות יש בסיס של בצק פריך. הבצק הרגיל כולל לרוב ביצים, חמאה וחלב, בנוסף לקמח ולאבקת האפייה. רכיבים אלו יוחלפו בשמן קוקוס חם, חמאת קקאו מומסת ובמי קוקוס, והם אלו שיעניקו לבצק, בנוסף לפריכות הרצויה, גם טעם נפלא ומיוחד. את הבצק הפריך יש לאפות כחצי שעה בתנור ללא מילוי העוגה, אך עם משקולת מסוימת כגון חומוס יבש או שעועית, כדי שלא יתפח. האפייה מקשה את הבצק וכך הוא מקבל את המרקם הרצוי. לאחר האפייה ניתן ליצוק לתבנית את המלית כגון מלית פקאן לקבלת פאי פקאן מושלם ועשיר.
עוגות בחושות טבעוניות
עוגות בחושות הן העוגות הקלות והמהירות ביותר להכנה. בוחרים את המצרכים המתאימים לעוגה הרצויה, מערבבים הכול יחד, אופים בתנור והינה לפניכם העוגה המושלמת. זוהי גם הדרך הטובה להכין עוגות טבעוניות טעימות מאין כמותן. עוגת מייפל למשל, אינה חייבת להכיל ביצים או חלב, אפשר בהחלט להכין אותה ממצרכים טבעוניים בלבד כמו חלב סויה וקמח כוסמין. שאר מרכיביה מתאימים בדיוק למטבח הטבעוני. אם רוצים לגוון בטעם ולהוסיף לעוגה מרקם קראנצ'י, ניתן להוסיף לעוגה אגוזי מלך שבורים ביד, שקדים פרוסים ואפילו אגוזי פקאן אשר יפתיעו את הטועמים ויעניקו לעוגה נופך מיוחד.
אין כמו עוגת שוקולד
אי אפשר לדבר על עוגות ללא התייחסות לעוגה האולטימטיבית, הלא היא עוגת שוקולד פופולרית, אהובה וטעימה להפליא. עוגה שהיא אם כל העוגות, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד, מככבת בכל יום הולדת, עוגה שתמיד כיף לחזור אליה ושתמיד תזכיר את הבית.
הסוד לעוגת שוקולד מושלמת הוא האווריריות שלה, אשר מגיעה מהביצים שמוסיפים לבלילה שלה. כדי לא לוותר על האוויריות הזו, מומלץ להחליף את הביצים באבקת סודה לשתייה ובחומץ תפוחים. שני מרכיבים אלו יעניקו לעוגה את המרקם הרצוי.
מערבבים קמח, סוכר, חלב שקדים או חלב סויה, שמן, תמצית וניל, סודה לשתייה, חומץ תפוחים ואבקת קקאו. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב במיקסר. משמנים תבנית אפייה, יוצקים את התערובת ואופים.
גם על ציפוי השוקולד לא מוותרים ומחליפים את החמאה המומסת בחלב קוקוס, שאותו מחממים במיקרוגל יחד עם שוקולד מריר איכותי. בקרם הזה מצפים את העוגה לאחר שנאפתה והתקררה מעט. לא לשכוח לפזר סוכריות צבעוניות לילדים ולהוסיף את נרות יום ההולדת.
שבלולי שמרים וקינמון
עוגות שמרים ידועות בטעמן הנפלא. עוגה שמתאימה לכל אירוע ולכול מועד, החל מכוס הקפה של הבוקר, דרך פינוק טעים לשעות אחר הצוהריים הארוכות ועד לעוגת אירוח מרשימה. להכנת הבצק מחליפים את החלב הרגיל בחלב סויה ואת החמאה בשמן קוקוס. מניחים לבצק לתפוח ואחר־כך מרדדים ממנו עלה גדול ודק יחסית. את העלה מורחים בתערובת הקינמון הכוללת שמן קוקוס, קינמון וסוכר. ניתן לפזר אגוזי פקאן או וצימוקים, לגלגל לרולדה ארוכה ולפרוס ממנה פרוסות שאותן מניחים בתבנית משומנת כאשר הן נוגעות זו בזו.
אז מי אמר שטבעונים נהנים פחות?!
מגוון המנות לטבעונים הוא נרחב ועשיר ביותר. הוא מציע תחליף טבעוני כמעט לכל מנה מקורית כגון המבורגר פטריות, קציצות עדשים וקינואה, פיצה וכמובן מבחר קינוחים. לכל קינוח רגיל יש כמה אפשרויות להכנה בסגנון טבעוני. חשוב לבדוק איזה מצרכים יש להחליף, ומה התחליף המומלץ ביותר עבורם כדי שיעניק לעוגה את אותו אפקט כמו המקור.
אסור לשכוח שישנן עוגות רבות אשר הן טבעוניות בעיקרן ואינן מצריכות שינוי כלשהו במתכון, או החלפת מרכיב אחד בלבד. עוגת גזר, עוגת בננה, פאי פקאן ועוד עוגות רבות, שטעימות ואהובות גם על צמחוניים ואפילו על הקרניבוריים שבינינו.
