להאכיל את כל האושפיזין – מתכונים לאירוח בסוכה | השף הלבן

להאכיל את כל האושפיזין – מתכונים קלים לאירוח בסוכה

סוכות ואושפיזין הולכים ביחד כמובן, הרי החג לא יהיה שלם באמת בלי אורחים בסוכה. אך כשיש אורחים חשוב לתת להם תחושה נעימה ומפנקת. הדרך הטובה ביותר לפנק אושפיזין היא כמובן על ידי סוג הכיבוד שיוגש. עזבו אתכם מחטיפים, הינה כמה מתכונים קלילים לכיבוד שהאושפיזין שלכם יהנו מאוד החג הזה.

מאת: עורך השף הלבן
להאכיל את כל האושפיזין – מתכונים קלים לאירוח בסוכה

פיצה פוקצ'ה

כולם אוהבים פיצה וכולם אוהבים פוקצ'ה, אז תארו לכם מה יתרחש כשתציגו בפני האורחים בסוכה את השילוב האולטימטיבי בין השניים. מתכונים לסוכות יכולים להיות מגוונים מאוד, אך הדגש צריך להיות על נוחות ההגשה והאכילה. פיצה היא מאכל שניתן בקלות לאכול ללא סכו"ם, וכול אורח מקבל חתיכה אישית משלו. כך תכינו את המתכון המרגש הזה:

מניחים פוקצ'ות מוקפאות על גבי תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. מחממים את התנור בינתיים לחום בינוני־גבוה. להכנת רוטב הפיצה מסננים עגבניות משומרות קלופות מהמיץ ושומרים את המיץ בצד. את העגבניות מרסקים בבלנדר יחד עם אנשובי, שמן, שום ושמן זית. מתבלים את הרוטב במלח ובפלפל לפי הטעם.

את חלקן העליון של הפוקצ'ות מברישים במעט שמן זית. על גבי כל פוקצ'ה מורחים חצי מכמות רוטב העגבניות וזורים חצי מכמות של גבינה צהובה מגוררת. מכניסים את הפיצה פוקצ'ה לאפייה במרכז התנור במשך עשר דקות. בסיום מפזרים על הפיצה פוקצ'ה פתיתי גבינת פרמזן, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם. מחזירים לתנור לאפייה קצרה של כארבע דקות. בסיום מגישים חם.

 

מאפי גבינות עם חצילים או עגבניות

אם אתם רוצים להבטיח שהאושפיזין שלכם יהיו מאושרים, פשוט הגישו להם מאפה אישי כדוגמת מאפה חצילים. החלק המהנה במתכון הזה הוא הגיוון במילויים שמהם יכולים האורחים לבחור. כמו כן, זהו מתכון צמחוני לגמרי שיתאים גם למי שנמנע מבשר. והמאפים הללו מלאים בכול טוב. כך תכינו אותם:

ראשית מקמחים מעט שתי תבניות שטוחות. ניתן לחילופין לרפד את התבניות בנייר אפייה. במעבד מזון מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, מלח וגבינה צהובה מגוררת. מוסיפים למעבד המזון חמאה חתוכה לקוביות, עד שמתקבלת תערובת פירורית.

עבור מאפי החצילים יש להוסיף לתערובת גבינת פטה חתוכה לקוביות, חצילים קלויים על האש ואגוזים ומעבדים לכדי בצק רך וחלק. אם בחרתם להכין את מאפי העגבניות, הוסיפו לתערובת קוביות גבינת פטה וחלב. מעבדים לכדי בצק חלק. מוסיפים עיטורי עגבניות ומעבדים קלות רק כדי לפזר את העגבניות בבצק.

מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה על תוכנית טורבו. את בצק המאפים מחלקים לשניים. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. בסיום אוספים את שאריות הבצק וחוזרים על התהליך שוב. את עיגולי הבצק מעבירים לתבנית ומברישים במעט חלב וזורים שומשום או גבינה מגוררת.

אופים את שתי התבניות במשך כעשרים דקות, עד להזהבה של המאפים. יש להחליף בין מיקומי התבניות לאחר כעשר דקות אפייה.

 

עוגת תפוז בציפוי שוקולד

בשביל אירוח מוצלח באמת חשוב לספק לאושפיזין גם משהו מתוק לצד התה או הקפה. הנה מתכון לעוגה המשלבת את טעמי השוקולד והתפוז יחד, שילוב שמנצח תמיד. על גבי העוגה ישנם עיטורי קליפות תפוז מסוכרות, המככבות לא פעם בחגי תשרי. הנה המתכון הנפלא לעוגת תפוז בציפוי שוקולד:

בקערת מיקסר מקציפים יחד חמאה וסוכר, עד לקבלת קרם אוורירי וחלק. לתערובת מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים היטב לאחר כול הוספה. כעת מוסיפים חלב וקליפת תפוז מגוררת ומקציפים פעם נוספת ליצירת תערובת אחידה.

בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח תופח ואבקת אפייה. את התערובת מוסיפים לבלילת העוגה. כעת יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ומשטחים ליצירת שכבה אחידה. מכניסים את העוגה לאפייה בתנור בחום בינוני־גבוה, במשך כשלושת רבעי שעה, עד שהעוגה נעשית תפוחה וזהובה. בסיום האפייה יש לבדוק האם קיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש, כך תדעו בוודאות שהעוגה מוכנה.

בסיר קטן מחממים מיץ תפוזים וסוכר עד להתמוססות מוחלטת של הסוכר. בתום אפיית העוגה יש לדקור את חלקה העליון עם קיסם מספר פעמים. כעת יוצקים על גבי העוגה את סירופ התפוז. לאחר שהעוגה ספגה את כל הסירופ יש להוציאה מהתבנית ולהניח על רשת צינון.

במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר ויוצקים מעל לעוגה. על גבי השוקולד מפזרים קליפות תפוז מסוכרות. מקררים את העוגה לגמרי במקרר ומגישים.

 

להאכיל את כל האושפיזין – מתכונים קלים לאירוח בסוכה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.