מתכון עוגת תפוז בציפוי שוקולד | השף הלבן

עוגת תפוז בציפוי שוקולד

עוגה קלאסית וקולעת לטעמו של כל אורח. מיוחדת לחג הסוכות

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תפוז בציפוי שוקולד
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 ביצים בגודל גדול
  • 4 כפות חלב "תנובה" 3%
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • ½ 1 כפיות אבקת אפיה
לסירופ:
  • 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • חופן קליפות תפוז מסוכרות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בנייר אפיה ומשמנים.

  • 02.

    בקערת מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק ואוורירי. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את החלב וקליפת התפוז המגוררת ומקציפים לתערובת אחידה.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מניחים את הקמח התופח ואבקת האפיה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שהעוגה תפוחה וזהובה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ- 40-50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    בינתיים, מניחים בסיר קטן את מיץ התפוזים והסוכר ומחממים עד שהסוכר התמוסס לחלוטין.

  • 05.

    כשהעוגה מוכנה ועדיין חמה מהתנור דוקרים את חלקה העליון מספר פעמים עם קיסם ויוצקים מעל את סירופ התפוז. כשהעוגה ספגה את כל הסירופ והתקררה מעט, מחלצים אותה מהתבנית ומניחים על רשת צינון.

  • 06.

    ממיסים את השוקולד מעל סיר אידוי כפול או במיקרוגל. יוצקים את השוקולד מעל העוגה ומפזרים מעל את קליפות התפוז. מניחים לציפוי להתקרר ולהתקשות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(715)