כך תכינו קינוח כמו מקצוענים
לא צריכים להיות קונדיטורים מוסמכים כדי להכין קינוח שיפיל את האורחים מהרגליים! אם אתם מתקשים בעולם האפייה ולא רוצים להתפשר על קינוח – הנה ארבעה קינוחי כוסות שתוכלו להכין בקלות לארוחה הבאה

מעבר
לאתגר הניקיון ותפריט הארוחה, אחד ה"אתגרים" הקשים העומדים בפני מארחים
רבים נמצא דווקא בגזרת הקינוחים. בסופו של דבר, את היכולת להרכיב ארוחה טעימה
ומגוונת כולנו רוכשים במהלך החיים, אבל דווקא היכולת לפגוע בול עם הקינוחים היא
קצת יותר קשה להשגה. אם אתם מאלה שלא ממש מסתדרים עם עולם האפייה, או מרגישים
שקינוחים זה קצת גדול עליכם, אין סיבה לדאגה. בדיוק בשביל זה ריכזנו עבורכם רשימת קינוחים אישיים וקינוחים קלים להכנה ונראים מיליון דולר! במקרה שלכם, טרנד קינוחי
הכוסות לגמרי משחק לטובתכם. מאז ומתמיד היה ידוע שמי שאוכל לבד – אוכל יותר, וזו בדיוק הסיבה
שהפסקנו עם הגשה של עוגה גדולה או קינוח מרכזי שכולם צריכים לחלוק ועברנו למתכונת
קינוחי הכוסות. אז קדימה, לכם נותר רק לבחור:
מי
מכם עדיין לא מכיר את הבנופי? אותו קינוח אהוב עשוי בננות, שמנת וטופי עם ריבת
חלב. על אף שהוא נשמע אנגלי ומפונפן, תתפלאו כמה פשוט להכין אותו. בנופי
בכוסות אישיות הוא אחד הקינוחים המנצחים לחג שבועות ובכלל.. הבנופי פאי מורכב
משכבת בסיס מפירורי ביסקוויטים עם חמאה מומסת ומעט קקאו ושכבת קצפת שמכינים בקלות
באמצעות הקצפה של שמנת מתוקה וסוכר. אחרי ההכנה של שתי השכבות, עוברים לשלב
ההרכבה: מעבירים לכל כוס אישית שתי כפות מתערובת הביסקוויטים ומניחים עליה כפית
גדושה של ריבת חלב. על ריבת החלב מניחים חמש-שש פרוסות של בננה ומסיימים בכף גדושה
של קצפת. כל כך פשוט וכל כך טעים!
הכנת
עוגת גבינה מרתיעה אתכם? אין בעיה בכלל –
תוכלו להכין קינוחי כוסות עם עוגת גבינה שוקולד לבן ומנגו שלא נופלים בכלל מעוגת הגבינה המרשימה והגדולה. אז איך עושים את זה? מפוררים ביסקוויטים ויוצקים אותן לכוסות ההגשה כשכבת בסיס. מכינים
קצפת עם שמנת מתוקה להקצפה, גבינה לבנה, מסקרפונה קולקשן ובשילוב שוקולד לבן מומס ויוצקים
שכבה עבה מעל תחתית הביסקוויטים. מעבירים למקרר לשעה של התגבשות והתייצבות ומכינים
את השכבה האחרונה: טוחנים במעבד מזון את תערובת המנגו הקפואה בשילוב שמנת עד קבלת
מרקם חלק ומחלקים בין הכוסות.
אם
אתם דווקא בקטע של קינוח שוקולדי ומושחת.. כדורי מסקרפונה קולקשן ועוגיות שוקולד הוא המתכון שחיפשתם. מתכון קליל ומהיר של השף דור משה שילמד אתכם
איך עושים את זה נכון! בדומה לכדורי שוקולד, טוחנים היטב את עוגיות השוקולד במעבד
מזון עד לקבלת פירורים דקים. את הפירורים מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם גבינת
מסקרפונה קולקשן. מהתערובת יוצרים כדורים, מניחים אותם בצלחת או תבנית ומעבירים להקפאה.
בזמן הזה מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד מריר בערבוב עם שמן. לאחר שהכדורים
היו בקירור לפחות שעה, מוציאים אותם מההקפאה טובלים אותם בזהירות בשוקולד. מקפיאים
שנית למשך חצי שנה ויש לכם קינוח טעים במינימום השקעה.
שחיתות,
שחיתות אבל מה עם קצת בריאות? אתם צודקים –
זו הסיבה שהחלטנו לסגור את הרשימה עם קרם יוגורט ותותי שדה. לפני שנדבר על המתכון עצמו, בואו נדבר רגע על תותים: אין לנו מידע
מאומת אבל אנחנו די בטוחים שזה הפרי האהוב על הישראלים. המרקם שלו, המתיקות שלו,
ובעיקר היכולת שלו לשדרג כל דבר שהוא נוגע בו פשוט מדהימה בעיניי השף הלבן. במתכון
הנוכחי נשלב גם תותים טריים וגם תותים מרוסקים לתוך קרם יוגורט עשיר עם סוכר
ותמצית וניל. אין ספק שתותים לבדם יכולים לשמש כקינוח מהסרטים, אבל לא נתנגד לקרם
או קצפת שתפלפל לנו את העניינים.
