מתכונים בהשראת פיצה – טעים וקל

הפיצה היא רק ההשראה – מתכונים לשבועות בהשראת הפיצה

אחת המנות המובילות והמייצגות את חג השבועות היא הפיצה. אפשר להכין אותה במגוון עצום של תוספות, סוגי בצק שונים, רטבים אדומים או לבנים ואפילו מכמה סוגי גבינות. פיצה היא אכן מאכל שיש עליו קונצנזוס ובעיקר בחג הגבינות והחלב. במאמר נציג אפשרויות שונות למנות בהשראת ובטעם פיצה, שאינם פיצה. מנות מדליקות, קלילות, יוצאות דופן שכולן בטעם פיצה.

מאת: עורך השף הלבן
הפיצה היא רק ההשראה - מתכונים לשבועות בהשראת הפיצה

מאפינס פיצה חמודים

מאפינס מכל סוג הוא מנה אישית הנעימה למראה, קלה להכנה ויכולה להתאים למגוון רחב של טעמים. אז מה יותר קל מלהכין מאפינס פיצה? מתכון למאפינס כולל בצק רוטב עגבניות, גבינה קשה מגורדת ותוספות לפי העדפה אישית מעורבבים יחד, ואת התערובת שנקבל נמזוג לתבנית שקעים.

נערבב בקערה חלב, ביצים, שמן זית, קמח תופח, אורגנו, מלח ופלפל. כאשר התערובת מקבלת מרקם חלק נוסיף אליה גבינה קשה מגורדת כמו מוצרלה, קשקבל או צהובה ומעט קטשופ למי שאינו רוצה להכין רוטב עגבניות ונערבב. את התערובת נמזוג לשקעי המאפינס בתבנית, ונפזר מעל עוד קצת גבינה מגורדת. לסיום, נוכל להוסיף שני חצאי זיתים, פרוסת עגבנייה קטנה או כפית תירס מסונן מקופסה. נכניס את התבנית לתנור למשך רבע שעה בערך עד שהמאפינס מזהיבים. נוציא את התבנית מהתנור וניתן למאפינס להתקרר מעט לפני שנוציא אותם מהשקעים ונגיש לשולחן.

פסטה ופיצה שילוב מנצח

מתכון לפיצה מצוין שמשלב בין פסטה לפיצה הוא פשטידת פיצה ברוטב פיצה. נכין פסטה לא משנה באיזו צורה חוץ מספגטי לפי הוראות היצרן ונסנן. בקערה נפרדת נכין רוטב פיצה על־ידי ערבוב עגבניות מרוסקות, בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה, אורגנו, אבקת שום, מלח ופלפל. את הרוטב נוסיף לפסטה המוכנה יחד עם ביצים, גבינת מוצרלה מגורדת ותוספת פיצה לפי הטעם האישי כגון: פרוסות זיתים, פרוסות פטריות טריות, תירס מסונן, קוביות חציל מטוגנות עד שמתרככות ועוד. נערבב הכל יחד ונמזוג לתבנית אפיה משומנת היטב שפיזרנו בתחתית שלה פירורי לחם. מעל התערובת נפזר גבינה צהובה מגורדת, נכסה בנייר אפיה ונייר אלומיניום ונכניס לתנור למשך חצי שעה. לאחר חצי שעה נוריד את נייר האפיה ונייר האלומיניום, ונמשיך לאפות עוד כעשר דקות לקבלת מרקם פריך. נוציא את הפשטידה מהתנור וניתן לה להתקרר מעט לפני שנגיש.

שבלולי פיצה

מנה מהירה ופשוטה, שאפשר להכינה תוך כמה דקות (במקרה ואורחים קפצו לביקור פתע בחג) היא בורקס שבלולי פיצה נפלאים. ניקח בצק עלים ונפתח אותו לגודל של דף בערך, על הבצק נמרח רסק עגבניות שערבבנו לתוכו מלח, פלפל, שום ואורגנו. נפזר מעל גבינה צהובה מגורדת ותוספות שאוהבים ונגלגל את הבצק לרוחב כך שנקבל רולדה ארוכה. אם אתם בוחרים להשתמש בחבילה שלמה של בצק, אפשר להכין שתיים או שלוש רולדות. את הרולדה נפרוס לפרוסות בעובי של אצבע בערך, ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כך שפנים הרולדה מופנה אלינו. לאחר מכן נטרוף ביצה ונבריש את הפרוסות מעט. את התבנית נכניס לתנור לעשרים דקות בערך עד ששבלולי הפיצה שלנו תופחים ומזהיבים.

לחמניות הפתעה

איזה כיף לאכול לחמנייה קטנה וחמודה ולגלות בתוכה הפתעת פיצה לא שגרתית. הלחמניות הללו נראות רגילות ופשוטות כלפי חוץ, ורק כאשר נוגסים בהן מתגלה טעמן האמיתי – פיצה.

להכנתן ראשית יש להכין בצק. בקערת מיקסר נערבב קמח, שמרים, שמן, ביצה, מים, סוכר ומלח עד לקבלת בצק נעים ונוח ללישה. נכסה את הקערה וניתן לבצק לתפוח כשעה עד שיכפיל נפחו. כאשר הבצק מוכן, נחלק אותו לכדורים קטנים אך לא קטנים מידי, ונשטח אותם מעט. בקערה קטנה נערבב את חומרי המילוי – עגבניות מיובשות קצוצות, מוצרלה מגורדת, עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל. בתוך כל כדור משוטח נניח כפיח מהמילוי, נסגור ונכדרר חזרה לכדור. את הכדורים נסדר בתבנית עם נייר אפייה תוך כדי השארת מרווח ביניהם. נכסה בניילון נצמד ונמתין שיתפחו שוב. לאחר שתפחו נמרח על כל כדור ביצה טרופה, ונכניס לתנור לאפייה של כחצי שעה עד שהלחמניות מזהיבות.

נראה כי מגוון מתכוני הפיצה הוא נרחב ומגוון והאפשרויות בלתי נגמרות. השילוב בין בצק כלשהו, רוטב עגבניות אדום מתובל לפי הטעם, גבינות חמות ונמסות ותוספות אהובות, הוא שילוב מנצח בכל צורה ולא רק במגש עגול מחולק למשולשים.

הפיצה היא רק ההשראה - מתכונים לשבועות בהשראת הפיצה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.