מילויים לעוגת שמרים - תוכן קולינרי | השף הלבן

המילוי שגונב את ההצגה – שבעה מילויים מנצחים לעוגות שמרים

אם אתם רוצים לגוון את עוגת השמרים האהובה עליכם או פשוט לקבל רעיונות למילויים שונים שהופכים את הבצק הנימוח לטעים במיוחד – הנה כמה מילויים מנצחים המשתדכים נהדר עם עוגת שמרים עסיסית.

מאת: עורך השף הלבן

עוגות שמרים הן תמיד מגרות במיוחד – במראה, בריח ובוודאי שבטעם, והחוכמה היא לשלב בהן את המילוי המתאים שיגרום להן להיות כאלה. אם אתם רוצים לגוון את עוגת השמרים האהובה עליכם או פשוט לקבל רעיונות למילויים שונים שהופכים את הבצק הנימוח לטעים במיוחד – הנה כמה מילויים מנצחים המשתדכים נהדר עם עוגת שמרים עסיסית.

1. קינמון

חמאה קטיפתית, קינמון עדין ותוספות של אגוזים שונים – בחורף (וגם בקיץ) זה כל מה שצריך. אם אתם אוהבים טעמי קינמון עדינים ורכים, זו לגמרי העוגה בשבילכם. התבלין הארומטי הזה עומד נהדר בפני עצמו והוא יכול להשתדך עם תוספות אהובות נוספות שתבחרו, כמו אגוזי פקאן או אגוזי מלך גרוסים וגם שוקולד צ'יפס קטנטנים הנמסים בתוך המלית. תוכלו לערבב בתוך מלית הקינמון גם שוקולד שאתם אוהבים, וכך ליצור תערובת טעמים נפלאה בה השוקולד דומיננטי ממש כמו הקינמון.

2. חלבה

משהו נפלא קורה כשהבצק החמאתי של עוגות שמרים פוגש בחלבה ובטעמיה המתוקים העדינים. אם אתם אוהבים את המתוק-המתוק הזה אך עדיין לא שילבתם אותו בעוגת השמרים שלכם (החלבה משתלבת נהדר גם בעוגות נוספות, כמו עוגות בחושות, כדאי לנסות!), תוכלו לעשות זאת בכמה דרכים. דרך אחת היא להשתמש בטחינה גולמית ובסוכר ולערבב אותם היטב, דרך נוספת היא להשתמש בממרח חלבה מוכן (הנחשב למתוק יותר) ואפשר גם להוסיף שערות חלבה לתוך המלית, מה שיתרום גם למרקם קראנצ'י בכל ביס. השוקולד אהוב נפשנו יכול להשתלב עם החלבה נהדר, כך שתוכלו להחליט האם החלבה תהיה הדומיננטית במילוי או דווקא שילוב עם טעמים נוספים, כמו שוקולד.

3. קקאו

לפעמים פשוט זה הכי טוב. בדורות הקודמים, כשאת מדפי הסופר לא עיטרו אינספור ממרחים ממותגים, הכינו האמהות והסבתות מילוי קקאו בסיסי, מתוק להפליא וכזה שמזכיר בטעמיו את הבית ואת הילדות. מומלץ בחום להשתמש בקקאו איכותי, הוא יתרום לטעמיה של העוגה וגם למרקם מנצח, ותוכלו להוסיף לו תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם, כמו אגוזים גרוסים, שקדים, שוקולד צ'יפס וכל תוספת אחרת שאתם אוהבים – הקקאו יקבל אותם באהבה.

4. פרג

שמרים רכים, פרג טרי וכוס קפה לוהטת ליד – זה כל מה שצריך! העולם נחלק לכאלו שאוהבים פרג עד מאוד, כאלה שלא יכולים לדמיין אותו מתקרב אליהם וכאלה שנזכרים בו רק לפני פורים. אם אתם משתייכים לזן הראשון, זו לגמרי העוגה בשבילכם. את עוגת הפרג שלכם תוכלו לגוון עם תוספות נוספות, כמו קוביות תפוחים מקורמלים, שוקולד לבן או שקדים גרוסים.

5. מילוי גבינה

לפעמים אנחנו אוהבים את העוגות שלנו במתיקות מתונה, עם המון טעמים מרגשים שמזכירים את הילדות. עוגת שמרים במילוי גבינה היא בדיוק העוגה הזו. תוכלו לבחור בגבינת ריקוטה עדינה או בגבינת טוב טעם הנהדרת למילוי עוגות, ולהוסיף אליהן טעמי וניל מתקתקים. העוגה שלכם תשמח אתכם גם כך, אך תוכלו לשלב איתה גם תוספות כמו צימוקים קטנטנים או שקדים גרוסים, ולהוסיף לה טעמי לימון עדינים. אל תשכחו לפדר באבקת סוכר, שתתרום למראה הקסום ולטעמים מתוקים יותר.

6. פיסטוק

המלך הבלתי מעורער של העידן החדש הוא הפיסטוק, וניתן להבין בקלות מדוע. עומק הטעמים של הפיסטוק, המרקם המושלם והצבע המיוחד הן רק חלק מהסיבות שבגללן אנחנו נוהים אחר הירוק המשכר הזה – ובעצם – מי צריך סיבות כדי להתאהב במאפה? עוגת שמרים במילוי פיסטוק קלה מאוד להכנה, ואפשר פשוט להשתמש בממרח מוכן, רצוי כזה שעשוי מ-100% פיסטוקים, אליו מוסיפים מתיקות במינון המתאים. תוכלו גם להכין את הממרח לגמרי בעצמכם, באדיבותו של מעבד המזון וחופן פיסטוקים קלופים. כדי להוסיף עניין למרקם ולטעם, תוכלו להוסיף לעוגה שברי שוקולד לבן או מלית נמסה של שוקולד לבן – שילוב מושלם עם הפיסטוק הנימוח.

7. תפוחים

רעפים דקיקים, קוביות קטנטנות או בצורת מחית חלקה – התפוחים שלכם ישמחו לרפד את עוגת השמרים הבאה עם הרבה קסם וטעם! כדי ליצור עוגת תפוחים טעימה במיוחד, תוכלו להוסיף גם מעט דבש לתערובת או טעמי וניל עדינים. אל תשכחו לבזוק אבקת סוכר בתום האפייה, ובתיאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.