הטיפים המושלמים להגשת עוגות לאחר הקפאה| השף הלבן

הטריק לעוגה מהסרטים, כך שתמיד יהיה לכם מה להגיש לאורחים

מסתבר שיש דרך להקפיא עוגה ולשמור עליה במיטבה – ככה עושים את זה

מאת: מיכל אברמוביץ'

הקפאת עוגות היא דרך נהדרת ליהנות מהן מאוחר יותר, בין אם העוגה גדולה מדי כדי לאכול את כולה מיד, ובין אם אתם מתכוננים מראש לאירוע.

     

    העוגה הנכונה – אילו עוגות מתאימות להקפאה?

    לא כל עוגה מתאימה להקפאה. באופן כללי, עוגות צפופות ועשירות בשומן כמו עוגות שוקולד, עוגות בחושות ועוגות גבינה, שורדות את תהליך ההקפאה בצורה הטובה ביותר. עוגות אלו נוטות לשמור על המרקם והטעם שלהן, גם לאחר הפשרה.

     

לעומת זאת, עוגות קלות ואווריריות, כמו עוגות ספוג ועוגות קצף, פחות מתאימות להקפאה. הן עלולות לאבד את הנפח שלהן ולהפוך דחוסות ונפולות לאחר ההפשרה.

     

    מומלץ בחום – טיפים להקפאת עוגות:

     

    • קירור מוחלט: לפני ההקפאה, ודאו שהעוגה התקררה לחלוטין. עוגה חמה עלולה ליצור אדים בתוך האריזה, מה שעלול מאוחר יותר לפגוע במרקם שלה.
    • עטיפה אטומה: עטפו את העוגה היטב בניילון נצמד או נייר כסף. ניתן גם להשתמש בקופסת פלסטיק אטומה. חשוב להקפיד להוציא את כל האוויר מהאריזה, לפני האטימה.
    • סימון: כתבו על האריזה את שם העוגה ותאריך ההקפאה. כך תוכלו לדעת כמה זמן העוגה מאוחסנת, וכמה זמן נותר עד שתאבד מאיכותה.
    • מקום אחסון: אחסנו את העוגה בהקפאה עמוקה, ועדיף במדף פנימי, הרחק מדלת המקפיא.

     

    ­­­­איך להפשיר את העוגה, כך שתהיה יפה וטעימה?

     

    ישנן מספר דרכים להפשיר עוגות קפואות:

     

    • במקרר: שיטה זו היא האיטית אך המומלצת, כי היא מאפשרת לעוגה להפשיר באופן אחיד. העבירו את העוגה מהמקפיא למקרר מספר שעות לפני ההגשה.
    • בטמפרטורת החדר: אפשר להפשיר עוגות גם בטמפרטורת החדר. שיטה זו מהירה יותר, אך עלולה לגרום לחלק מהעוגה להיות רטובה יותר מאשר חלקים אחרים.
    • במיקרוגל: שיטה זו מתאימה רק לפרוסות עוגה קטנות. חממו את העוגה במיקרוגל בהספק נמוך למשך מספר שניות, אם אתם רוצים להיות בטוחים – הזיזו חלק מפרוסות העוגה על גבי הצלחת, כדי לוודא שהן מתחממות באופן שווה ואופטימאלי.

     

    הגשת עוגות מופשרות:

    • עוגות שוקולד, עוגות בחושות ועוגות גבינה: ניתן להגיש עוגות אלו בטמפרטורת החדר או מעט מקוררות.
    • עוגות מוס: עוגות מוס מומלץ להגיש קרות.
    • עוגיות: ניתן להגיש עוגיות בטמפרטורת החדר או מעט מחוממות.

     

    רעיונות להקפאת עוגות:

    • הקפיאו עוגות מראש לאירועים: אם אתם מתכננים אירוע, תוכלו להקפיא עוגות מראש כדי לחסוך זמן ומאמץ.
    • הקפיאו עוגות במנות: ניתן להקפיא עוגות במנות קטנות, כך שתוכלו ליהנות מקינוח אישי בכל עת.
    • הקפיאו שאריות עוגה: אם נותרה לכם עוגה שלא סיימתם, הקפיאו את הפרוסות שנותרו ותוכלו ליהנות מהן מאוחר יותר.
    • הקפיאו עוגות טריות: עדיף להקפיא עוגות כשהן עדיין טריות ככל האפשר, וכך האיכות תישמר בצורה הטובה ביותר.

     

    ההבדל הוא בפרטים הקטנים

    כשאתם מגישים את העוגה, תוכלו לבזוק עליה מעט אבקת סוכר, שתוסיף טאץ' של טריות ורעננות למראה. גם שברי אגוזים מתאימים לחלק מהעוגות, ולאחרים מתאימים פירות טריים. האורחים לא יבחינו בהבדלים.

     

     

     

     

     

     

     

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.