דג אוהב גבינה? ברור! מתכוני שבועות לדגים וגבינות
גבינה משתלבת עם שלל ירקות ומאפים, ומסתבר שהיא משתלבת נהדר גם עם דגים. לכבוד החג הבאנו לפניכם כמה מתכונים שעושים כבוד לדג הכי טעים ומלכותי שיש – הסלמון.

קיש סלמון בשילוב גבינות
כמה נפלא לשלב שלושה אלמנטים טעימים במיוחד ולהגישם על שולחן החג החגיגי שלכם, הנה מתכון לקיש נפלא וריחני עם סלמון וגבינות.
המצרכים להכנתו: נתח פילה סלמון, כרישה, אפונת גינה, יין לבן, מלח, פלפל לבן, עירית קצוצה, בצק עלים קנוי, קשקבל מגוררת ופרמזן מגוררת.
המצרכים להכנת רוטב רויאל: מכל שמנת מתוקה, ביצים, קמח תופח, פלפל לבן ומלח.
אופן הכנת הקיש: את נתח הסלמון יש לחתוך לקוביות קטנות־בינוניות, ולטגנן בשמן זית כדקה מכל צד. לאחר מכן יש לקצוץ את הכרישה ולטגן במחבת שבה טיגנו את הסלמון כדי להשתמש בטעמים שנשארו בה. אל הכרישה המטוגנת הוסיפו את אפונת הגינה והמשיכו לטגן. הוסיפו את היין הלבן והניחו לו להתאדות. הוסיפו את התבלינים לתערובת, אחר כך את הסלמון ובסיום את העירית הקצוצה.
להכנת רוטב הרויאל נטרוף בקערה את כל המרכיבים ונניח בצד.
כעת, נכין את הבצק למילוי התערובת. נרדד את הבצק לחצי ס"מ, נניח אותו בתבנית ונכניס להקפאה ל- 30 דקות. חוררו את הבצק עם מזלג, הניחו עליו נייר אפייה ומשקולות אפייה כדי שלא יתפח והכניסו לתנור בחום של 200 מעלות לעשר דקות.
הוציאו מהתנור.
שפכו את התערובת של הסלמון על הבצק, עליה מזגו את רוטב הרויאל וגררו מעל את גבינות הפרמזן והקשקבל. הנמיכו את חום התנור ל-180 מעלות והמשיכו לאפות עוד חצי שעה.
את הקיש הנפלא הזה תוכלו להגיש לצד סלט ירוק רענן המורכב מסלרי, כוסברה, צנוניות, בצל ירוק, שמן זית, מלח ולימון טרי. קצצו את העלים של הכוסברה והסלרי, חתכו את הצנוניות לרבעים ואת הבצל הירוק לעיגולים. הניחו בקערה וזלפו שמן זית, הוסיפו מלח ומיץ לימון.
בתאבון.
סלמון ורוד ברוטב לבן
צבע הסלמון הוורוד מקסים והוא הדג היפה מבין מבחר הדגים שיש שלנו כאן בארץ. מגוון האפשרויות לרטבים ולציפויים שניתן לשלב איתו הוא עצום, אך ללא ספק סלמון בתנור עם שמנת הוא מנה קלאסית וטעימה במיוחד. לצורך הכנת המנה הכה טעימה הזו נשתמש בנתחי פילה סלמון.
נניח כל נתח על ריבוע נייר כסף משומן בשמן זית, שגודלו בערך כפול מגודל הדג. על כל נתח דג נניח פרוסת לימון, כמה פרוסות שום וענף רוזמרין. נסגור ונכניס לתנור למשך רבע שעה. בזמן זה הדג מוכן ועסיסי. נוציא את הדגים ונצנן מעט.
נפתח מעט את נייר הכסף, יש להיזהר מהאדים החמים שיוצאים. בתוך כל ריבוע כזה ניצוק כמה כפות של שמנת מתוקה ונכניס חזרה לתנור עד שהשמנת תהיה מוקרמת. את הדג נגיש כך, עם נייר הכסף העוטף אותו, כמנה אישית לכל סועד.
קבבוני סלמון ומוצרלה
שיפודי קבב דגים חמודים וקטנים יכולים להיות מנה ראשונה נפלאה לארוחת החג. אמנם דגים וגבינות לא תמיד משתלבים, אבל כאן מתקבלת מנה טעימה להפליא. נערבב דג סלמון טרי מפורר עם פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, בצל קצוץ, שום כתוש, מוצרלה מגורדת, ביצה, מלח ופלפל לבן. נניח את התערובת במקרר לחצי שעה ולאכן מכן נוכל להוציא, להכין את הקבבונים ולשפד אותם על שיפודים קטנים. את הקבבונים נצרוב על מחבת או בגריל ונגיש לצד סלט עלים רענן.
פסטה וקוביות סלמון
פסטה תשתלב כמעט עם כל ירק או רוטב שנכין לה אם רק נמצא את השילוב הנכון, וקוביות סלמון עם פטוצ'יני ופרמז'ן זה שילוב מדהים. נטגן את הקוביות במחבת עד שישחימו מעט מכל צד. בינתיים, נבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן. להכנת הרוטב נמיס במחבת חמאה, ונאדה בה פרוסות שום.
נוסיף מיץ לימון ויין לבן ונמשיך בבישול עד שהאלכוהול יתאדה. נוסיף למחבת כמה כפות של מי הבישול של הפסטה ונערבב היטב. נוסיף את הפסטה למחבת ונערבב היטב כך שהפסטה תתמלא ברוטב. נניח בצלחת את הפסטה, עליה את חתיכות הדג ונפזר מעל פרוסות דקות של פרמז'ן.
