שלושה מתכונים עם תפוח אדמה לשבועות

3 רעיונות מדליקים לתפוחי אדמה לחג השבועות

בשבועות ובכל יום אחד, תפוחי אדמה הם חומר גלם קדוש במטבח – אפשר להכין איתם ארוחה שלמה או לשדרג באמצעותם כל מנה. לכבוד חג שבועות הבא עלינו לטובה, ריכזנו עבורכם מנות מיוחדות שתוכלו להכין עם תפוחי אדמה לחג הקרוב, וזה הולך ככה:

מאת: עורך השף הלבן
תפוחי אדמה לחג שבועות

תפוח אדמה הוא אחד מהמאכלים הנפוצים והאהובים ביותר. אין סוף לצורות השונות שניתן להכין אותו, הוא סופג טעמים בצורה מדהימה והוא מאד משביע. קשה לנו לסרב לתפוחי אדמה אפויים בתנור, פירה או צ'יפס ובהחלט אפשר להבין למה. תפוח
אדמה הוא חומר הגלם האולטימטיבי להכנת תוספת שתקפיץ לכם כל ארוחה בין אם הוא
מבושל, מטוגן או אפוי בתנור. גם בחג שבועות, תפוח אדמה משתלב נהדר בתפריט של ארוחת
החג. הטעמים שלו משתלבים נהדר עם טעמי הגבינות ויש משהו בשילוב של גבינות יחד עם
תפוחי אדמה באפייה שיגרום לאורחים שלכם לרצות לאכול ממנו עוד ועוד. בנוסף, מדובר
בירק מתמסר, אם תרצו אותו רך וחם או קריספי ופריך, תוכלו להחליט איך לבשל אותו בהתאם
ולהגיע לתוצאות מושלמות בקלות.


מדובר בחומר גלם פופולרי, זול יחסית ושלא דורש יותר מידי מאמץ בהכנתו. אם גם אתם
אוהבים תפוחי אדמה אבל לא בדיוק בטוחים מה נכון להכין איתם בחג השבועות, ריכזנו
עבורכם 3 רעיונות מדליקים לתפוחי אדמה לחג השבועות שאף אחד לא יוכל לסרב אליהם. 

מעטים הדברים שהם טעימים
יותר מתפוח אדמה מוקרם. זאת המנה המושלמת לחג השבועות אבל לא רק. היא מדהימה לכל
אירוח חלבי או סתם לארוחת ערב טעימה. המתכון להכנת
תפוח אדמה מוקרם
הוא כל כך פשוט וקל, שלא דורש זמן הכנה רב או מאמץ. התפוח אדמה סופג את טעמי
הגבינה יחד עם טעמי האפייה וזה הופך אותו להיות התוספת המושלמת לכל מנה חלבית.
אחרי אפייה קצרה בתנור, תפוחי האדמה יזהיבו, הגבינות והשמנת יבעבעו ולא תוכלו
להישאר אדישים לריחות שימלאו את המטבח שלכם. הקושי היחידי בהכנת תפוח אדמה מוקרם
היא לא לאכול אותו לפני שהאורחים מגיעים, אז הישמרו מאכילתו לפני הגעת האורחים
ושיהיה בתאבון.

תפוח אדמה עם פטריות ובצל בתנור זה פשוט אלוהי ומאד מתאים לשלב אותו כתוספת משגעת לארוחת חג
השבועות.  לא סתם אמרנו שתפוח אדמה זה ירק מתמסר, הוא סופג
את כל הטעמים והארומה של הפטריות והבצל. ההכנה של התוספת, היא פשוטה וקלה ותוך
מספר דקות בלבד תקבלו תוצאה מושלמת מבלי להתאמץ יותר מידי. תפוח אדמה אפוי, הוא התוספת האולטימטיבית מבחינתנו בכל ארוחה חלבית גדושה בפסטות ומאפים כבדים, בעיקר בשל העובדה שמדובר בפתרון יחסית בריא לעומת תוספות אחרות הגדושות בקלוריות, שמן או טיגון. בנוסף, האפייה נותנת לפתוח האדמה צבע משגע, ניחוח מיוחד ובשילוב עם הפטריות והבצל גם טעם נהדר וייחודי. מדובר מתכון פשוט ובאמת לא צריך לעבוד קשה בשביל להצליח איתו.

מאפה תפוח אדמה עם יוגורט ובצל ירוק הוא תוספת נוספת שיכולה מאד להתאים לערב חג השבועות ולהשתלב נהדר
בארוחה החלבית. המאפה הצבעוני, יוסיף נפח ועניין לארוחה שלכם והיוגורט שבו ייתן
טוויסט מעניין לטעמי תפוח האדמה. יש משהו בשילוב של היוגורט החמצמץ לצד תפוח האדמה
החם והמתוק שהופך את המאפה הזה להצלחה של ממש. את היוגורט תוכלו לשלב בתוך המאפה
עצמו וגם להגיש אותו בצד כמעין רוטב מלווה למאפה הקריספי. מי אמר שצריך לעבוד קשה בשביל להכין
אוכל טעים? לא במקרה הזה של מאפה תפוח אדמה עם יוגורט ובצל ירוק שדורש מעט מאמץ
ומשך ההכנה שלו קצר יחסית. אנחנו בטוחים שהאורחים שלכם ישמחו למצוא את המאפה הזה על שולחן החג ולא יוכלו להפסיק לאכול ממנו. אז שיהיה בתיאבון! 

 

לכל המתכונים לשבועות באתר השף הלבן >> 

תפוחי אדמה לחג שבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.