3 מתכונים חדשים לחג הגבינות

3 מתכונים חדשניים לשבועות

חג השבועות מביא עמו שלל מאכלים מוכרים ואהובים שעושים טוב על הלב ושמח בבטן. קישים, פשטידות, פסטות ועוגות גבינה אינם זרים כלל וכלל על שולחן החג. בעוד שאנו אוהבים את כל המאכלים המסורתיים יותר של החג, תמיד טוב לרענן מדי פעם ולהפתיע את האורחים עם מתכונים חדשניים שלא ציפו להם. אספנו עבורכם שלושה מתכונים ייחודיים לחג השבועות שישדרגו לכם את החג.

מאת: עורך השף הלבן
3 מתכונים חדשניים לשבועות

אצבעות פולנטה עם פרמג'יאנו רג'יאנו בחמאת פטריות

עמוד התווך של מתכונים לשבועות היא ללא ספק הגבינה, בטח ובטח כאשר היא פוגשת בפחמימה מנחמת. הפולנטה היא מנה שניתן לראות לא פעם על שולחן החג, אך אנו מבטיחים לכם שמעולם לא פגשתם בה בגרסה המיוחדת הזו. מרכיבי המנה וצורת ההגשה שלה יוצרים יחד תצוגת ראווה שמתאימה למסעדה יוקרתית, והטעם פשוט חלומי. אל תבזבזו עוד רגע נוסף, כך תכינו את המנה:

ראשית מרפדים תבנית בנייר אפייה. לסיר בינוני יוצקים חלב ומים ומביאים לרתיחה. כעת מוסיפים קמח תירס ומבשלים במשך כשלוש דקות תוך כדי ערבוב, על גבי להבה בינונית, עד שמתקבלת דייסה סמיכה. לדייסה מוסיפים פתיתי גבינת פרמז'ן, חמאה, מלח ותימין ומערבבים.

את תערובת הפולנטה יוצקים לתוך התבנית המרופדת ומעבירים לצינון במקרר במשך שעה לפחות. בסיום, מחלצים את הפולנטה מהתבנית וחותכים למלבנים קטנים. במחבת רחבה ממיסים חמאה ומוסיפים את אצבעות הפולנטה. מוסיפים פטריות חתוכות ומקפיצים הכל יחד עד להזהבה. מעל לאצבעות הפולנטה מגלפים גבינת גאודה עיזים ומגישים חם.

 

סלט כרובית שאין לתאר על קרם יוגורט

כדי להעשיר את חג השבועות שלכם בחוויה קולינרית שלמה, מומלץ לשלב בארוחה גם סלטים מעניינים. הסלט הזה אינו סלט ירקות פשוט. במתכון הזה יש כרובית מלווה בצנוניות, בצל, גרגירי חומוס וזיתים, והכל מונח על גבי מצע קרם יוגורט קטיפתי. אם חשבתם שבלתי אפשרי לחדש את סלטי החג, מוטב שתחשבו שוב ותנסו את הסלט הנפלא הזה:

מחממים מראש את התנור לחום בינוני־גבוה. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. לתוך סיר יוצקים מים רותחים ומוסיפים מעט מלח. מוסיפים לסיר את פרחי הכרובית ומבשלים במשך כעשר דקות. בסיום מסננים ומעבירים את הפרחים לתבנית. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח. אופים במשך כעשרים דקות, עד שהכרובית מזהיבה. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון.

בינתיים מערבבים בקערית שמנת ויוגורט עד לקבלת קרם אחיד. יוצקים את הקרם בשכבה אחידה על גבי צלחת הגשה. מניחים מעל את פרחי הכרובית האפויים ומפזרים מעל צנוניות פרוסות דק, בצל סגול קלוף וקצוץ, עלי זעתר, גרגירי חומוס מבושלים וזיתי קלמטה מגולענים.

להכנת הרוטב מערבבים שמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור גרוס, סירופ מייפל ופלפלון צ'ילי קצוץ. שופכים על גבי הסלט לפני ההגשה.

 

לזניה קרפים במילוי תרד ופתיתי טריו

מכירים לזניה? כמובן. מכירים קרפים? בוודאי. לכאורה מדובר בשני מאכלים שגרתיים למדי. אך מה קורה כאשר משלבים אותם למנה אחת ייחודית ומרשימה, מקבלים חגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם. לרוב נראה שכבות קרפים ומילוי במתכונים מתוקים, אך כאן יש לנו דווקא מנה מלוחה שנועדה לחג השבועות. כך תכינו את המנה המסקרנת הזו:

להכנת הקרפים מערבבים בקערה אחת ביצים, חלב, מים, מלח, שמן וקמח לבן. טורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה, ללא גושים. משמנים קלות מחבת גדולה ומחממים. יוצקים מעט בלילה על גבי המחבת כך שתיווצר שכבה דקיקה. מטגנים את הקרפ במשך כשתי דקות מכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עם שארית בלילת הקרפים עד שיתקבלו שש עשרה יחידות.

להכנת המלית מערבבים בקערה פתיתי גבינה עם גבינת נפוליאון, עירית קצוצה, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה ומשמנים היטב תבנית עגולה. להרכבת המנה מניחים בבסיס התבנית קרפ ומורחים מעליו שתי כפות רוטב גבינות. מעליו מפזרים תרד מבושל וסחוט ולבסוף מניחים מעט רוטב עגבניות. כך ממשיכים עם כל שכבות הקרפ ולסיום מעטרים ברוטב עגבניות ופתיתי גבינות.

מכניסים את הלזניה לאפייה בתנור במשך כשלושים וחמש דקות, עד שהלזניה מזהיבה. בסיום, מוציאים את הלזניה מהתנור ומניחים על השיש לצינון במשך מספר דקות. לאחר מכן מחלצים את לזניית הקרפים מהתבנית ומגישים חם.

3 מתכונים חדשניים לשבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.