בלינצ'ס קוטג'
3 מצרכים ויש לכם בלינצ'ס מופלאים שאפשר למלא בכל מילוי שאוהבים. ממילוי מלוח כמו גבינות, פירה, פטריות או ירקות ועד מילויי מתוקים כמו קצפת, גבינה מתוקה, שוקולד ועוד. בלינצ׳ס מלא בחלבון בזכות הקוטג' והביצים, משביע בזכות שיבולת השועל והכי קל להכנה. שימו לב שחשוב כאן מחבת נון סטיק.
המרכיבים ל7 בלינצ'ס:
- 1 גביע קוטג' 5% תנובה
- 2 ביצים L
- 1/2 כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
- 1/3 כוס מים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל המצרכים במעבד מזון או בלנדר וטוחנים לבלילה חלקה כמה שיותר.
-
02.
משמנים מעט מחבת קרפים/בלינצ'ס ומניחים מצקת מהבלילה. מטים את המחבת כך שהבלילה תכסה באופן אחיד ודק את תחתית המחבת ומטגנים מ-2 הצדדים עד הזהבה. שימו לב לא לנסות להפוך לפני שהבלינצ'ס מוכן ויבש מצד אחד אחרת זה לא ישתחרר לכם טוב מהמחבת. * אם הבלילה סמיכה אפשר להוסיף עוד כמה כפות מים ולטרוף היטב (אפשר לעשות את זה בהתחלה או באמצע ההכנה כשהבלילה מעט מסמיכה).
-
03.
שומרים בשקית סגורה בחוץ או במקפיא/מקרר.
-
04.
ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים כמו פירה תפוחי אדמה (מגישים עם רוטב פטריות), מילוי גבינות, תרד מוקפץ, ירקות קלויים ועוד.
הידעת?
ניתן לשפוך את הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה מעט משומן ולשטח לשכבה דקה ואחידה ולאפות ב-190 מעלות במשך 10-15 דקות או עד הזהבה עדינה. את הטורטייה הגדולה שיוצאת אפשר לחתוך ולמלא בכל מילוי שאוהבים.
ניתן להוסיף ממתיק כמו סוכר או תחליף סוכר או מייפל (בכמות של 3 כפות) ואז למלא את הבלינצ'ס במילוי מתוק של גבינה מתוקה או קצפת או שוקולד.
אפשר לשדרג ולהוסיף לבלילה עשבי תיבול כמו אורגנו או פטרוזיליה מיובשת ואפילו עירית קצוצה דק דק.