נודלס עם חזה עוף ברוטב עגבניות וקרם קוקוס – מתכון מהיר וטעים לארוחת ערב

נודלס עם חזה עוף ברוטב עגבניות וקרם קוקוס

אין כמו נודלס טעים ועסיסי שכולם אוהבים, במיוחד כשהוא מוגש עם קרם קוקוס עשיר של השף הלבן וחזה עוף ברוטב עגבניות שמשגע את החיך. רצועות העוף מתובלות בסויה, צ'ילי מתוק וג'ינג'ר, והנודלס סופגים את כל הטעמים המופלאים האלה ליצירת מנה עשירה וטעימה. תוך 30 דקות בלבד, תקבלו מנה חמה ומפנקת שמתאימה לארוחת צהריים או ערב.

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
נודלס עם חזה עוף ברוטב עגבניות וקרם קוקוס
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל4-5 מנות:

מרכיבים:
  • 1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות דקות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 400 גרם נודלס מבושלים ע״פ הוראות היצרן (מומלץ לבשל סמוך לסיום המנה, ולהוסיף שמן אחרי הבישול כדי שלא ידבקו)
לרוטב:
  • רבע כוס רוטב סויה
  • 2 כפות צ׳ילי מתוק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 קוביית ג׳ינג׳ר טרי מגורדת
  • 1 כף מייפל
  • 1 כף שמן שומשום
לטיגון:
  • שמן זית
  • 1.5 קילו עגבניות שרי חצויות
  • 1 פחית קרם קוקוס השף הלבן
  • צרור בצל ירוק קצוץ דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הרוטב.

  • 02.

    מניחים את רצועות העוף בקערה, מוסיפים קורנפלור ואת הרוטב ובעזרת הידיים (עם כפפות) מערבבים היטב עד שכל רצועות העוף מצופות היטב.

  • 03.

    נותנים לעוף לנוח במשרה כרבע שעה.

  • 04.

    מחממים שמן במחבת ומוסיפים את רצועות העוף. מטגנים כמה דקות מכל הצדדים ומוציאים לצלחת בצד. העוף לא צריך להיות מוכן עד הסוף כי הוא ממשיך להתבשל בהמשך.

  • 05.

    לאותה מחבת מוסיפים את העגבניות ומטגנים אותן כרבע שעה תוך כדי ערבוב, עד שהן רכות.

  • 06.

    מוסיפים את הקרם קוקוס ומערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל כחמש דקות.

  • 08.

    מוסיפים את הנודלס המוכנים, מערבבים ומכבים את האש. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)