שווארמה עגל אישית
שווארמה עגל אישית
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- לקחנו אסקלופים של עגל, תיבלנו היטב והנחנו בשכבות על שיפוד של מקל קינמון. התקבלה מנה אלגנטית, המעניקה פרשנות עכשווית למנה העממית. מגישים על לאפה, עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.
- 10 אסקלופים עגל פידלוט חצויים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית בהראט ערבי
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית קארי מדראס
- 1/2 כפית פלפל אנגלי
- מלח
- 5 מקלות קינמון
לטחינה-עמבה:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1 לימון שלם לא קלוף וחלוט
- 1/4 כוס מים
- 3 שיני שום
- מעט מלח
- 2 כפות עמבה
- 1 כף כורכום
- פלפל שחור טחון טרי
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-300 מעלות.
-
02.
מערבבים את התבלינים עם שמן ומעסים את האסקלופים במשחת התבלינים.
-
03.
יוצרים 5 שווארמות אישיות: מרכיבים את האסקלופים בארבע שכבות על כל שיפוד קינמון, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 5 דקות לסגירה.
טיימר מופעל
-
04.
לפני ההגשה צולים את השווארמה האישית בגריל חם או על מחבת פסים.
-
05.
טוחנים את מרכיבי הטחינה בבלנדר למרקם אחיד.
-
06.
מגישים את הבשר על לאפה עם ריבת חצילים וטחינה-עמבה.
הכנת? כאן מדרגים