מלאווח במילוי לצ'ו טונה
כשהאוכל התימני יוצא לדואט עם הגורמה האיטלקי
המרכיבים ל6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:
- חבילת מלאווח
- קופסת טונה
- שמן / שמן זית
- 2 בצל
- 2 עגבניות
- זיתים - לבחירה
- פטריות - לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
- מעט פלפל שחור
- מעט כמון
- 1 ביצה טרופה
- שומשום לפיזור
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים מעט את המלאווח עד למצב שניתן לחתוך אותו ולקפל אותו, אך שלא יהיה רך מידי כדי שלא ידבק.
-
02.
בינתים מכינים את המילוי:
-
03.
חותכים את הבצל והעגבניות לריבועים קטנים.
-
04.
משמנים מחבת ומטגנים את הבצל. כאשר הוא זהוב מוסיפים את העגבניות תוך כדי ערבוב מידי פעם. הטיגון נעשה על אש נמוכה כדי שהלצ'ו יוכל להיטגן הרבה ולהתרכך מבלי להישרף.
-
05.
לאחר כמה דקות מוסיפים את הזיתים והפטריות ושוב - תוך כדי ערבוב מתמיד מידי פעם.
-
06.
מתבלים במלח, פלפל וכמון - ומשפרים לפי הטעם. כאשר העגבניות רכות והלצ'ו ערב לחיך- הוא מוכן. מכבים את האש ומקררים
-
07.
כעת ממלאים את המלאווח:מניחים כמה כפות מהלצ'ו בצד אחד של המלאווח (לא הרבה מידי שלא יגלוש באפיה / בטיגון).
-
08.
סוגרים את המלאווח לחצי, כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, ומהדקים היטב בצדדים.
-
09.
לטיגון: טגנו במחבת משומן משני הכיוונים עד להשחמה.
-
10.
לאפיה: מרחו מהביצה הטרופה מעט על המלאווח מצידו העליון ופזרו שומשום. שימו בתבנית משומנת או עם ניר אפיה, ואפו על חום 180 מעלות עד שהמלאווח מוכן.