מתכון מאפה “שמש” עם מנגולד ופטה | השף הלבן

מאפה “שמש” עם מנגולד ופטה

מאפה יפהפה שנראה כמו שמש או כמו פרח חמנית. פריכותו של בצק העלים יוצרת ניגוד מקסים עם המלית הנימוחה.

מאת: מתוך חוברת "שבועות תנובה" 2013
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה “שמש” עם מנגולד ופטה

המרכיבים ל שני מאפים בקוטר 24 ס"מ:

  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה של “מעדנות”, מופשר עפ”י הוראות היצרן
למלית:
  • 1 גביע קוטג’ תנובה 5%
  • 250 גרם גבינת “גלעד-קצ'קבל” של תנובה מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 4 גבעולי מנגולד טריים (ללא החלק הלבן) קצוצים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה עיזים 16% מסדרת “פיראוס”, מפוררת
  • 1 צנצנת (180 גרם) ממרח ארטישוק של “אוליביה”
  • ביצה טרופה להברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את המלית: מערבבים קוטג’, מחצית מכמות הקצ'קבל, מלח, פלפל ואגוז מוסקט לתערובת אחידה. קוצצים מנגולד ומערבבים בקערה נפרדת עם גבינת פטה מפוררת ויתרת הקצ'קבל.

  • 02.

    מעצבים ואופים: חוצים את הבצק לרוחבו. חותכים עיגול בקוטר 24 ס”מ (בעזרת צלחת או טבעת אפייה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ. יוצרים חתכים סביב שולי הבצק במרווחים של 5 ס”מ. מרימים קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים (ראו בתצלום). מכינים את העיגול השני באותה צורה. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 04.

    מורחים מחצית מכמות ממרח הארטישוק על העיגול הפנימי של הבצק ועליו מניחים מחצית מתערובת הגבינות. עורמים במרכז מחצית מתערובת המנגולד (במהלך האפייה הערימה מתיישרת אך אינה נוזלת). מברישים בביצה את שולי הבצק החשופים. ממלאים באותה צורה את עיגול הבצק השני.

  • 05.

    אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב. מצננים מעט ומגישים. אם לא מגישים מייד ממלאים את המאפה כמוסבר במתכון (שלב 4) ומקפיאים. כשרוצים להגיש, אופים כ-30 דקות — אין צורך להפשיר מראש.

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(668)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.