צ'ורוס אמיתי בקלי קלות
הסופגניות הספרדיות האהובות במתכון קל ופשוט להכנה

המרכיבים ל 20-15:
- 1 כוס מים
- 100 גרם חמאה
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס גדושה קמח
- 3-4 ביצים (לפי סמיכות הבצק)
- שמן לטיגון עמוק
- סוכר מעורבב עם קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
בסיר קטן מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
-
03.
מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד לקבלת בצק חלק ללא גושים. ממשיכים לבשל תוך ערבוב במשך דקה, עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
-
04.
מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, לצינון חלקי של הבצק.
-
05.
מוסיפים למיקסר את הביצים אחת אחת (חשוב) תוך כדי עיבוד, עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. הבצק יתפרק לגושים כמו קוטג' – וזה בסדר. ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה מבריקה.
-
06.
על ידיות של סיר גדול קושרים חוט עמיד בחום משני הצדדים. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
-
07.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה משוננת בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לשמן הרותח. לחיתוך הזילוף משתמשים בחוט שקשור על הסיר. טיפ - ניתן גם בלי חוט פשוט לגזור עם מספריים את הבלילה משקית הזילוף לשמן.
-
08.
מטגנים מכל הכיוונים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
-
09.
מגלגלים בסוכר עם הקינמון ומגישים מיד.