עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה

עוגת מוס שוקולד עשירה ונימוחה עם בסיס בהיר של מרנג קוקוס. קינוח נפלא וכשר לפסח משישה מצרכים בלבד

מאת: מרב יוגב חתוקה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה

המרכיבים ל10 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • חצי כוס סוכר 2X
  • 2 כוסות קוקוס טחון
  • 2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג ווניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את שכבת הקוקוס: מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית- גבוהה. מוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה. כשמתקבל קצף יציב ולא נוזלי, מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון.

  • 02.

    משמנים תבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    במקביל לאפייה מכינים את מוס השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר. כל דקה מוציאים, מערבבים ומחזירים עד שנמס לגמרי. מוסיפים חלמונים בהדרגה - כל חלמון בנפרד עד להטמעה מלאה (רצוי מאוד להשתמש בביצים טריות ככל האפשר).

  • 04.

    מכניסים את תערובת השוקולד למיקרו ל-20 שניות (במטרה להרוג את החיידקים שאולי נותרו בביצים).

  • 05.

    מקציפים שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר ואינסטנט פודינג ווניל עד לקבלת מרקם יציב ולא נוזלי.

  • 06.

    מקפלים את תערובת השמנת לתוך תערובת השוקולד עד שנוצר מרקם אוורירי ואחיד.

  • 07.

    שופכים על תערובת הקוקוס ומקררים כ-3 שעות במקרר או שעה במקפיא.

הכנת? כאן מדרגים
(928)