עוגת מוס שוקולד וקוקוס לפסח נימוחה וטעימה
עוגת מוס שוקולד עשירה ונימוחה עם בסיס בהיר של מרנג קוקוס. קינוח נפלא וכשר לפסח משישה מצרכים בלבד
המרכיבים ל10 מנות / תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
- 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 300 גרם שוקולד מריר איכותי
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- חצי כוס סוכר 2X
- 2 כוסות קוקוס טחון
- 2 כפות גדושות של אינסטנט פודינג ווניל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את שכבת הקוקוס: מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית- גבוהה. מוסיפים את חצי כוס הסוכר בהדרגה. כשמתקבל קצף יציב ולא נוזלי, מקפלים פנימה את הקוקוס הטחון.
-
02.
משמנים תבנית ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
במקביל לאפייה מכינים את מוס השוקולד: ממיסים במיקרו את השוקולד המריר. כל דקה מוציאים, מערבבים ומחזירים עד שנמס לגמרי. מוסיפים חלמונים בהדרגה - כל חלמון בנפרד עד להטמעה מלאה (רצוי מאוד להשתמש בביצים טריות ככל האפשר).
-
04.
מכניסים את תערובת השוקולד למיקרו ל-20 שניות (במטרה להרוג את החיידקים שאולי נותרו בביצים).
-
05.
מקציפים שמנת מתוקה עם חצי כוס סוכר ואינסטנט פודינג ווניל עד לקבלת מרקם יציב ולא נוזלי.
-
06.
מקפלים את תערובת השמנת לתוך תערובת השוקולד עד שנוצר מרקם אוורירי ואחיד.
-
07.
שופכים על תערובת הקוקוס ומקררים כ-3 שעות במקרר או שעה במקפיא.