חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים
נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון מתוק לחתוכיות חמאת בוטנים וריבה ממכרות!

המרכיבים ל תבנית בגודל 20/30 ס"מ/ 12 חיתוכיות:
- 100 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
- ¼ כוס חמאת בוטנים טבעית וחלקה (ללא תוספת מלח/ סוכר)
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- ¼ 1 כוס קמח
- 2/3 כוס ריבת תות שדה איכותית (או בכל טעם אחר שאוהבים)
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
להכנת הבצק: בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני מניחים את החמאה וחמאת הבוטנים ומערבבים על מהירות גבוהה עד לתערובת חלקה.
-
03.
מוסיפים את הסוכר והמלח ומעבדים לתערובת אחידה ואוורירית, כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים על מהירות נמוכה, רק עד שהקמח נטמע בתערובת ומתקבל בצק רך וחלק.
-
05.
משמנים תבנית אפייה, משטחים 2/3 מהבצק בתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מורחים מעל את הריבה, מכסים ומצננים במקרר. את 1/3 הבצק הנותר עוטפים בניילון נצמד, משטחים לצורת דיסק ומצננים במקפיא כשעה.
-
06.
מחממים תנור ל-175 מעלות. בעזרת פומפיה גסה מגרדים את הבצק מהקפיא מעל הריבה, לשכבה אחידה ואופים בתנור עד שהשוליים מקבלים גוון שזוף, כ-45 דקות. מניחים על רשת צינון ומקררים את המאפה לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.
טיימר מופעל