מתכון שיפודי בשר | השף הלבן

שיפודי בשר

הכי קליל עם החבר'ה או כשכל המשפחה מגיעה, ארוחה שהיא בילוי

מאת: עורך שף לבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שיפודי בשר

המרכיבים למתכון להכנת 8 שיפודים:

  • 1 מגש בשר טחון אדום אדום (0.5 ק"ג)
  • 1כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית סוכר
  • חופן גדול לחם יבש מושרה במים וסחוט
  • 2 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • 1 שן שום בינונית כתושה
  • 1 ביצה
רכיבים לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר
רכיבים להרכבת השיפוד:
  • קוביות לחם מכל סוג שהוא (לחם מעט יבש בן מספר ימים) 2X2 ס"מ
  • קוביות בצל יבש / סגול 2X2 ס"מ
  • קוביות פלפלים בצבעים שונים
  • עגבניות שרי
רכיבים לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 כפות שומשום
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל רכיבי הבשר לתערובת אחידה.

  • 02.

    מחלקים את התערובת ל 16 חלקים שווים ויוצרים קציצות בצורת קבאב.

  • 03.

    מכינים שיפודים כשעל כל שיפוד 2 קציצות וביניהן קוביות לחם וירקות.

  • 04.

    מצננים במקרר כשעה לפני הצלייה על האש.

  • 05.

    לצלייה על האש : מניחים את השיפודים על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה מסובבים את השיפודים מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.

  • 06.

    מסירים מהאש ומוזגים מייד מהרוטב לאורך השיפוד. (יש לערבב היטב את הרוטב לפנישמוזגים על השיפוד). מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(67)