רוסטביף במלח גס
אין על מנת בשר מנתח איכותי בליווי תבלינים טעימים שנעשה בצלייה. קחו לכם הפסקה מהחיים ופשוט תהנו
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 1.5 ק"ג נתח סינטה או כף "אדום אדום"
- 3 ק"ג מלח גס
- 2 חלבוני ביצה
- חופן גדול של גבעולי תימין
- 3 שיני שום גדולות פרוסות עבה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל ºC
-
02.
מערבבים בקערה גדולה מלח גס עם החלבונים.
-
03.
בידיים רטובות מניחים שכבה דקה (½ ס"מ) מהמלח בתחתית התבנית ומניחים מעל את נתח בשר .
-
04.
מפזרים על הבשר (בחלקו העליון) תימין ופרוסות שום.
-
05.
עוטפים את הנתח מכל הצדדים במלח הנותר ומהדקים היטב.
-
06.
צולים בתנור המחומם מראש ל ºC220 כ ½ שעה ומוציאים מהתנור.
-
07.
לאחר 10 דקות של שהייה מחוץ לתנור, שוברים את שכבת המלח העליונה ומחלצים את הרוסטביף. מאפשרים מנוחה של כ 20 דקות- ½ שעה נוספת. פורסים פרוסות דקות ומגישים בתוספת סלט ירוק מרענן.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים