קינוח תותים ומרנג
אל תפספסו! קינוח מושלם ויפיפה שמכינים ב-10 דקות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 כף סוכר
- 1 סלסילת תות שדה
- חופן עלי נענע טריים ושטופים
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן 38%
- ½ מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
- 1 כף סוכר
- קליפה מגורדת מ-1 לימון
- 4 נשיקות מרנג גדולות
- 8 עוגיות חמאה, שבורות
- 50 גרם פיסטוקים, קלופים, קלויים וקצוצים גס (אפשר גם אגוזי לוז)
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה של מעבד מזון, מניחים את הסוכר עם עלי הנענע ומחצית מהתותים ומעבדים למחית. את יתר התותים פורסים ומניחים בצד.
-
02.
מקציפים את השמנת המתוקה והחמוצה לקצפת רכה.
-
03.
מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומקציפים מספר שניות.
-
04.
בקערה גדולה, שוברים את נשיקות המרנג לחתיכות קטנות ומקפלים בעדינות לקצפת.
-
05.
יוצקים את מחית התותים לתערובת (אבל שומרים כמה כפות של המחית בצד) ומקפלים בעדינות לאפקט משויש.
-
06.
מניחים בתחתית כל צנצנת שברי עוגיית חמאה, מניחים כף גדושה של הקצפת ומעל כמה פרוסות התותים. חוזרים שוב על השכבות: שברי עוגיות, כף קצפת ומעל פרוסות תותים. יוצקים מעל כף של מחית תותים הנותרת וזורים את הפיסטוקים הקצוצים. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים