מתכון קינוח תותים ומרנג | השף הלבן

קינוח תותים ומרנג

אל תפספסו! קינוח מושלם ויפיפה שמכינים ב-10 דקות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח תותים ומרנג

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 כף סוכר
  • 1 סלסילת תות שדה
  • חופן עלי נענע טריים ושטופים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן 38%
  • ½ מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • 1 כף סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 4 נשיקות מרנג גדולות
  • 8 עוגיות חמאה, שבורות
  • 50 גרם פיסטוקים, קלופים, קלויים וקצוצים גס (אפשר גם אגוזי לוז)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את הסוכר עם עלי הנענע ומחצית מהתותים ומעבדים למחית. את יתר התותים פורסים ומניחים בצד.

  • 02.

    מקציפים את השמנת המתוקה והחמוצה לקצפת רכה.

  • 03.

    מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומקציפים מספר שניות.

  • 04.

    בקערה גדולה, שוברים את נשיקות המרנג לחתיכות קטנות ומקפלים בעדינות לקצפת.

  • 05.

    יוצקים את מחית התותים לתערובת (אבל שומרים כמה כפות של המחית בצד) ומקפלים בעדינות לאפקט משויש.

  • 06.

    מניחים בתחתית כל צנצנת שברי עוגיית חמאה, מניחים כף גדושה של הקצפת ומעל כמה פרוסות התותים. חוזרים שוב על השכבות: שברי עוגיות, כף קצפת ומעל פרוסות תותים. יוצקים מעל כף של מחית תותים הנותרת וזורים את הפיסטוקים הקצוצים. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(148)