מתכון קינוח תותים ומרנג | השף הלבן

קינוח תותים ומרנג

אל תפספסו! קינוח מושלם ויפיפה שמכינים ב-10 דקות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קינוח תותים ומרנג

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 כף סוכר
  • 1 סלסילת תות שדה
  • חופן עלי נענע טריים ושטופים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה של השף הלבן 38%
  • ½ מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם (27%) של תנובה
  • 1 כף סוכר
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 4 נשיקות מרנג גדולות
  • 8 עוגיות חמאה, שבורות
  • 50 גרם פיסטוקים, קלופים, קלויים וקצוצים גס (אפשר גם אגוזי לוז)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה של מעבד מזון, מניחים את הסוכר עם עלי הנענע ומחצית מהתותים ומעבדים למחית. את יתר התותים פורסים ומניחים בצד.

  • 02.

    מקציפים את השמנת המתוקה והחמוצה לקצפת רכה.

  • 03.

    מוסיפים את הסוכר וקליפת הלימון המגוררת ומקציפים מספר שניות.

  • 04.

    בקערה גדולה, שוברים את נשיקות המרנג לחתיכות קטנות ומקפלים בעדינות לקצפת.

  • 05.

    יוצקים את מחית התותים לתערובת (אבל שומרים כמה כפות של המחית בצד) ומקפלים בעדינות לאפקט משויש.

  • 06.

    מניחים בתחתית כל צנצנת שברי עוגיית חמאה, מניחים כף גדושה של הקצפת ומעל כמה פרוסות התותים. חוזרים שוב על השכבות: שברי עוגיות, כף קצפת ומעל פרוסות תותים. יוצקים מעל כף של מחית תותים הנותרת וזורים את הפיסטוקים הקצוצים. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(148)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.