עוגת גבינת עזים עם פרומעז בטעם לימוני | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינת עזים עם פרומעז בטעם לימוני

עוגת גבינה עם טוויסט מפתיע וטעים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינת עזים עם פרומעז בטעם לימוני
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ:

  • 1 גליל גבינת פרומעז (200 גרם) בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם גבינה לבנה כחושה כנען 5% בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ 1 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
  • קליפה מגורדת מ-1 לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות קמח
  • אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. מוסיפים 2 כפות סוכר לציפוי מושלם של הדפנות ומנערים את הסוכר שנותר בתבנית ולא נדבק.

  • 03.

    מניחים את הגבינות עם הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת ותמצית וניל בקערה גדולה ומערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה.

  • 04.

    מוסיפים את החלמונים, 2 בכל פעם, ומערבלים היטב בין הסבבים. מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי עירבול.

  • 05.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב בקערה נקייה. מקפלים 1/3 מהקצף לתערובת הגבינה, לפני שמקפלים את יתר הקצף לבלילה.

  • 06.

    יוצקים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שקיסם שמחדירים במרכז יוצא יבש, במשך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל

    00:40:00
  • 07.

    מצננים היטב לפני ההגשה וזורים אבקת סוכר.  

הכנת? כאן מדרגים
(31)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.