סלט מרענן לצד הפחמימות
על אף שחג השבועות הוא חג לבן שמתאפיין בהרבה גבינות, הוא מתאפיין גם בהרבה פחמימות שצריכות להיות הבסיס של הגבינות. בין אם אתם מכינים פיצה, פשטידה, לזניה או קישים, מדובר בפחמימות עשירות בקלוריות שמחייבות אותנו להגיש גם סלטים מרעננים לצידם על מנת לאזן מעט את כמות הפחמימות וגם להרגיש קצת יותר טוב עם עצמנו אחרי הארוחה. הטרנד של אורח חיים בריא לא כל כך מתכתב עם חג השבועות בשל כמות הפחמימות שאנחנו צורכים אבל כאשר מגישים סלט לצד הפחמימות, זה כבר נראה ומרגיש קצת יותר טוב. בואו להכיר את הסלטים שישלימו את ארוחת החג שלכם!

לצד כל הפחמימות, עולה השאלה איזה סלט מתאים לאיזו פחמימה? הרי אנחנו לא רוצים
סתם ירקות שלא מתאימות לארוחה אלא סלט שיתאים בטעם שלו לפחמימה וישתלב
בצורה מופתית בשולחן החג. בדיוק בשביל זה, ריכזנו לכם סלטים לשבועות שיתאימו בצורה מופתית
לפחמימות שאתם מתכננים להכין בערב החג.
אם החלטתם
להכין לזניה בערב החג, אנחנו לגמרי יכולים להבין
למה. לזניה היא אחת מהקלאסיקות האיטלקיות הטובות ביותר שכולנו מכירים. היא מחממת
לנו את הלב ואת הבטן והיא גרסה הרבה יותר מתוחכמת מפסטה. היא משביעה ועשירה בטעמים
והיא באמת פחמימה ששווה את הקלוריות. למרות שמדובר במנה שיכולה להיות ארוחה שלמה,
כדאי להוסיף לצידה סלט מרענן, עשיר בסיבים תזונתיים שיתן לנו קלילות במהלך אכילתה.
סלט ירוק הוא הסלט האולטימטיבי להגשה לצד לזניה, הוא פחות מתוחכם מהלזניה אבל לא פחות טעים. סלט חסה מאזן את הטעמים של
הלזניה, הוא קליל למאכל ואפילו קל להכנה. יש משהו בשילוב שבין טעמי הלזניה לטעמי
סלט ירוק שהופך אותם יחד לשילוב מנצח שאף סועד לא יכול להישאר אדיש אליו. לכאורה
אין הרבה תחכום בסלט הירוק או מקום ליצירתיות אבל תוכלו כמובן לשדרג את הסלט לפי
טעמכם האישי. תוכלו להוסיף פקאנים, אגוזים, קרוטונים, פיצוחים ואפילו גבינה כחולה
שתהפוך את הסלט שלכם להיות טעים אפילו יותר. גם אם תחליטו לשמור עליו "פשוט
וקלאסי", הוא ישתלב נהדר יחד עם הלזניה.
אין סוף לסוגי הפשטידות שאפשר להכין לחג שבועות אבל
מה שבטוח – על כל שולחן חג חייבת להיות לפחות פשטידה אחת. היתרון הגדול
בפשטידות הוא שיש אינספור דרכים, חומרי גלם ושילובים שאפשר להכין, ככה שתמיד אפשר
לשחק עם מה שאנחנו אוהבים ולגוון בארוחה. חג השבועות הוא באמת העיתוי המושלם לקשט
את שולחן החג בפשטידה אבל מה עם קצת בריאות? אז נכון שבתוך הפשטידה יש ירקות לרוב
אבל זה לא מספיק. אנחנו רוצים גם סלט מרענן שיוסיף טעמים וקלילות לארוחה. הסלט
שהכי מתאים לתפקיד זה, הוא הסלט הקצוץ. סלט קצוץ כולם אוהבים,
גם הילדים וגם המבוגרים ויש משהו במבחר של הירקות שהוא מכיל שמוסיף צבעוניות בריאה
לכל ארוחה. בשילוב עם הפשטידה, הסלט הקצוץ מקבל תפקיד משמעותי בארוחה וללא ספק
נותן רעננות ללא פשרות.
רביולי, כרית הפסטה הטעימה שמורכבת משתי
שכבות פסטה דקות ובניהן יש מילוי כלשהו הן הפסטה האולטימטיבית. המילוי יחד עם הפסטה והרוטב יוצרים הרמוניה
שקשה לסרב לה ואנחנו בהחלט יכולים להבין למה אפשר למצוא מנת רביולי בשולחנות חג
רבים. לצד כל הטעמים של הרביולי, אנחנו רוצים סלט שלא יגנוב את ההצגה מהרביולי אלא
ישתלב איתו נהדר ויהפוך אותו ממנה טעימה למנה מושלמת. סלט קפרזה הוא בדיוק הסלט שהייתם רוצים להגיש
לצד הרביולי שלכם. השילוב של העגבניות שחתוכות גס, לגבינת המוצרלה קולקשן ועלי הבזיליקום
זה כל מה שאנחנו צריכים לצד כריות הפסטה הממולאות.
