מהמנה הראשונה ועד הקינוח – מתכונים לשבועות
אם אתם מאלה שנפלה עליהם האחריות לארח בחג שבועות הקרוב ואתם קצת לא יודעים איך להתמודד איתה – אנחנו כאן בשבילכם. השף הלבן הכין במיוחד עבורכם תפריט בסיסי לארוחת שבועות עשירה ומפנקת שיכולה להתאים לכולם. אתם עוד כאן?

המנה הראשונה היא המנה היא מבלבלת ומתעתעת
בנו המארחים: היא צריכה מצד אחד להיות הסיפתח של הארוחה, מבטיחה, טעימה ומשאירה
טעם של עוד – אבל מצד שני, לא להיות משביעה מדי ולמלא את בטן האורחים. מה עושים
במצב כזה? אנחנו ממליצים ללכת על מנה ראשונה קלילה ולא עשירה מדי. נמליץ לכם למלא
את השולחן עם פטריות ממולאות גבינות ופוקצ'ה (או כל לחם אחר) ומטבלים לצידה.
בנוסף, תוכלו תמיד להגיש מנת אנטי פסטי, הלא היא ירקות אפויים בתנור, ולהשאיר אותם
על שולחן החג לכל אורך הארוחה.
חג שבועות ידוע כחג הפחמימות והגבינות ובהתאם לכך גם תפריט המנות
העיקריות שלנו: נמליץ לשלב בארוחה שלל מאפים בשילוב גבינות וירקות שיהפכו את החג
הזה לבלתי נשכח. בגדול, השף הלבן חושב שארוחת שבועות בלי פשטידת ירק כלשהי היא
פשוט לא ארוחת שבועות – תוכלו ללכת על פשטידת בטטה, פשטידת בצל או כל פשטידה אחרת
שליבכם חפץ בה. חשוב לבחור מתכון עשיר בירקות ובגבינות איכותיות. לצד הפשטידה,
נמליץ לכם להגיש מנת רביולי במילוי וברוטב שונה מהטעמים שבחרתם בפשטידה. כך לדוגמה
אם הלכתם על פשטידת בצל, זה יהיה רעיון מצוין לגוון את שולחן החג עם רביולי בטטה
ברוטב שמנת, כך האורחים שלכם יוכלו להנות מחגיגה של טעמים. בנוסף לפשטידות
והרביולי שתבחרו להגיש, תוכלו להגיש גם פיצה, שהיא תמיד מנה מבוקשת בכל שולחן
אוכל.
נקודה חשובה שיש להזכיר בנוגע למנה העיקרית בארוחת חג שבועות היא
בנוגע "לכובד" המנות. בשל העובדה ששולחן החג עתיר במאפים, פחמימות, גבינות
שמנות – זה גורם לארוחה להיות מאוד כבדה ואולי קשה לעיכול לרבים מאיתנו. לכן,
נמליץ בחום "להקליל" את האווירה ואת שולחן החג בדרך מאוד פשוטה – ירקות! ונכון, לכל אורך הארוחה מלווים אותנו ירקות, גם בפשטידות, בפסטות
ובמאפים. אך חשוב מאוד לשלב גם ירקות טריים וסלטים בשולחן החג. תוכלו לשדרג כל סלט
עם גבינות קשות, אגוזים, בוטנים, רטבים מיוחדים ואפילו פירות או ירקות מסוימים שלא
חשבנו עליהם.
ודבר נוסף ששווה להתייחס אליו – אם אתם מארחים שולחן עמוס בילדים
(טפו טפו, כן ירבו) נמליץ לעשות התאמות ובמקום הרביולי (או בנוסף, לבחירתכם כמובן)
להגיש פסטה רגילה ברוטב שמנת או עגבניות. כך גם בנוגע לסלטים, אם בחרתם לקשט את
השולחן בסלטים מהודרים ומרשימים, הקפידו לשלב גם סלט ירקות "רגיל"
שילדים אוהבים.
אנחנו מאמינים שארוחה לא שלמה בלי קינוח, וזו הסיבה שאנחנו משקיעים
בקינוח שלנו לא פחות מהארוחה עצמה. לא משנה כמה אורחים אתם מארחים בחג הקרוב, נלך
עם ההמלצה שהנחתה אותנו לאורך כל תפריט הארוחה והיא כמובן לשמור על גיוון. אי אפשר
לסיים את ארוחת שבועות בלי עוגת גבינה טעימה ואיכותית. אתם יכולים ללכת על עוגת
גבינה אפויה, עוגת גבינה קרה או עוגת גבינה פירורים. מה שהכי כיף בעוגת גבינה הוא
שלא חסרות אפשרויות ותלכו על האפשרות שנוחה לכם. אם אתם מרגישים שהתנור עבד מספיק
עם הלזניה והפשטידות, זה לגמרי בסדר להגיש עוגת גבינה קרה; לעומת זאת אם בא לכם
לתת את המכה בעוגת גבינה אפויה מרשימה וגבוהה – לכו על זה!
לצד עוגת הגבינה, איזה שלא תבחרו להכין, היינו מציעים לכם להגיש
קינוח קליל יותר שיעשיר את שולחן המתוקים שלכם אבל לא יכביד על קיבת האורחים.
בגזרת הקינוחים הקלילים נמליץ בראש ובראשונה על סלט פירות או אפילו מגש פירות
חתוכים שיעשה את העבודה. קינוח שלא ידרוש מכם יותר מידי עבודה (מלבד החיתוך של
הפירות), תמיד יתקבל בברכה ובטח לא יגרור טענות מצד שומרי המשקל שבשולחן. אם תרצו
לגוון ולהוסיף עוד טעם לשולחן הקינוחים – קינוחי כוסות יעשו זאת מצוין: מוס, ג'לי,
עוגות אישיות, שוקולד, וניל, עוגיות ואפילו ממרחי נוטלה או לוטוס – קינוחים אישיים
הוא אחד הטרנדים החמים בעולם הקינוחים שחג שבועות הוא זמן מצוין לאמץ!
לכל מתכונים לשבועות באתר השף הלבן >>
