הכינו קינוחי כוסות מרשימים

נמאס לכם לחלוק עם עוד אנשים? הכירו קינוחי כוסות מרשימים ביותר

הטרנד החם של הקינוחים הוא ללא ספק, קינוחי כוסות אישיים. את טרנד החלוקה אפשר לראות בכל תחום וכמובן שהוא הגיע גם לעולם הקינוחים. כבר לא חייב עוגה אחת במרכז השולחן שבה תצטרכו להתחלק עם אנשים שיתכן ואתם לא מכירים אלא תוכלו לשמור את הקינוח לעצמכם.

מאת: עורך השף הלבן
קינוחים אישיים

קינוח
כוסות אישיים הם אופציה אסתטית, חיננית וחגיגית והם למעשה עולם ומלואו. הם לא
חייבים להכיל רק דבר אחד כמו מוס, ג'ל או קציפה, הם יכולים להיות בעלי שכבות
ומרקמים שונים, תוכלו לשלב פירות וקישוטים ולשחרר את היצירתיות שבכם. בגלל שהעולם
בגדול מתחלק לשני חלקים: אלו שאוהבים קינוחים מתוקים ושוקולדים ואלו שאוהבים קינוחים
חמצמצים וקלילים יותר, עם קינוחי הכוסות תוכלו לרצות את כולם – תוכלו להכין מספר קינוחים בקלות מבלי לאכזב אף צד בדילמה.

מכירים
את זה שאתם חותכים עוגה כדי להגיש, היא מתפרקת לכם בדרך ועד שהיא מגיעה לצלחת היא
כבר נראת כמו בלאגן אחד גדול ופחות מגרה? אז עם
קינוחי כוסות זה לא יקרה לכם. קינוח שמוגש
בכוסות, מוגש בצורה הכי אסתטית ויש לו את כל הסיבות להיות הכוכב של הארוחה. גודל
הכוס הוא הגודל המדויק לצריכת הקינוח כך שתוכלו להנות ולמצות את הקינוח מבלי
להרגיש שהגזמתם. עיצוב הקינוח בכוסות שקופות הופך את הקינוח ליפה ומגרה במיוחד,
בעיקר בגלל שאפשר לראות את השכבות והצבעוניות של קינוחים אלו. אז תשקיעו בכוסות, נסו
להמנע מהגשה בכוסות חד פעמיים ושחררו את היצירתיות שבכם. 

אם אתם
מוצאים את עצמכם מתלבטים איזה קינוח כדאי להכין לארוחת הערב או שאתם יודעים שכל
אחד מהאורחים שלכם אוהב טעמים אחרים, קינוחי טארט יפתרו לכם את הסוגייה. טארט הוא
מאפה פתוח שמזכיר מאד את הפאי אבל שונה ממנו בכך שהחלק העניון פתוח ולא מכוסה
בבצק.
טארטים קטנים שמוגשים כעוגות אישיות נקראים
"טארטלטים" והם ממשפחת הפטיפורים. הקינוחים המפתים שהגיעו אלינו כל הדרך
מצרפתי, לא ישאירו אף אורח אדיש אליהם. ניתן להכין אותם במגוון אינסופי של מילויים
ותוספות כאשר המשותף לכל הטעמים הוא הבצק הפריך והממכר מהוות את הבסיס לקינוח. אז
הפתיעו את האורחים שלכם עם קינוחי אישי, חגיגי ומיוחד והכינו טארטלטים ממש כמו
הקונדיטורים בצרפת. 

פודינג הוא אחד מהתענוגות והקינוחים הכי
טעמים שיש, בין אם הוא אינסטנט או לא, מוגש חם או קר, לבדו או במעטפת בצק, הוא
פשוט טעים. מה שכיף בפודינג בנוסף לכל אלו, זה שהוא קל ופשוט להכנה (גם אם תבחרו
להכין אותו ללא אבקת אינסטנט). הפודינג הוא הקינוח האולטימטיבי לכולם – הוא יכול
להיות נטול גלוטן לחלוטין, אם תדלגו על החלמונים ותחליפו את החלב לחלב צמחי, הוא
מתאים לטבעונים,
ואם אתם נמנעים מסוכר, תוכלו להשתמש בתחליפים. אחד מהמתכונים האהובים עלינו להכנת פודינג הוא פודינג קפוא בציפוי ריבה. המתכון קל
ופשוט להכנה, מרענן מאד לחודשי הקיץ וקליל.

מאז שהטפיוקה הגיעה לחיינו כל הדרך מברזיל, היא
הפכה להיות רכיב משמעותי בקינוחים. היא אהובה על ישראלים רבים מכמה סיבות – מדובר
בקינוח פרווה שיכול להתאים מאד אחרי ארוחה בשרית, הוא קליל, מרענן, לא מתוק מידי
ואפילו קל מאד להכנה. בנוסף לזה, הוא הקינוח האולטימטיבי לכל האורחים בשל היותו
קינוח פרווה שבו משתמשים בחלב או מי קוקוס. אז אם האורחים שלכם שומרי כשרות,
טבעוניים או רגישים ללקטוז, הם יוכלו להנות מקינוח מרענן ללא פשרות וכך כולם יהיו
מרוצים. 

אם תהיתם ממה עשויים גרגירי הטפיוקה, אולי תופתעו לגלות שהם חומר עמילני, המיוצר
משורש ומגיע בגרגירים קטנים. את פניני הטפיוקה תוכלו למצוא ברוב רשתות השיווק,
חנויות טבע ובחנויות המתמחות לאפייה ובישול. לא תצטרכו לקנות כמות גדולה של
גרגירים בשביל להכין מספר מנות מכיוון שהגרגירים תופחים משמעותית במהלך ההכנה. השילוב
המנצח בהכנת
קינוחי טפיוקה הוא שימוש בחלב או מי קוקוס שיגרמו לקינוח שלכם
להיות עם טעם של קוקוס מרענן ולהרגיש שאתם בטיול במדינה אקזוטית. תוכלו גם להגיש
את הטפיוקה בליווי של פירות טריים כמו: מנגו, אננס, תותים ועוד פירות רכים ולעטר
אותו בצורה מגרה. טפיוקה לא שייכת רק למסעדות, היא מתאימה לכל חודשי השנה ויכולה
בקלות להיות הקינוח המפתיע של הערב שכולם יאהבו. 

קינוחים אישיים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.