ארבעה קינוחים משובחים עם גבינה
רוצים להכין לחג הקרוב קינוח מיוחד ומשובח בסטנדרטים של מסעדת גורמה? אספנו עבורכם ארבעה קינוחים המשלבים סוגי גבינות שונות, ויוצרים חוויית טעמים שונה וייחודית. נסו בכל שבוע לבחור באתגר אחד מהרשימה שלנו ונסו להפתיע את המשפחה.

לסיכום, ארבע מנות וארבעה אתגרים שונים לקינוחים אותם תוכלו לאפות או לטגן בגרסאות שונות, ובכל פעם לנסות צירופים חדשים של גבינות ופירות ליצירת המתכון המנצח שלכם.
למי מכם שעוד לא ניסה
מעולם להכין עוגת גבינה פירורים, היא עשויה להישמע מאתגרת ומפחידה. אך בפועל, מדובר בעוגה די פשוטה להכנה אם עוקבים אחרי ההוראות
במתכון. הן בסיס העוגה והן הפירורים שמעליה עשויים בסך הכל מארבעה מרכיבים: חמאה,
ביצים, קמח וסוכר. את עוגת הגבינה עצמה אפשר להכין לפי מגוון רחב מאד של מתכונים.
הפשוט שביניהם מבוסס על שמנת מתוקה, פודינג וניל, גבינה לבנה וחלב.
כאשר קוראים את המתכון לעוגת הגבינה הוא כולל בתוכו את הסדר שבו יש
להוסיף את המצרכים לבלילה. טעות בסדר הזה עשויה לגרום לעוגה להיות סמיכה מדי, יבשה, נופלת
או שרופה. אם עקבתם אחר המתכון תתקבל עוגה אוורירית וטעימה שאפשר להוסיף לה מגוון
רחב של תוספות כמו ריבת חלב, גנאש או הפירורים הטעימים כל כך.
הניחוח המשכר של הגביניות בדקות האחרונות שלהן בתנור האפייה ימלא את
הבית. מדובר באחד מהמאפים הטעימים ביותר, שיש לו גם יכולת הישרדות מופלאה למספר
ימים. מומלץ להכין מעט יותר גביניות ממה שתכננתם בהתחלה משום שהאורחים פשוט לא
יוותרו על אף אחת מהן.
את הגביניות מכינים עם גבינת ריקוטה. גבינה רכה שמשתלבת בצורה מושלמת
עם הבצק הפריך סביבה. הגביניות בנויות ככיסים העשויים מבצק שמרים ובתוכם המילוי.
רצוי שלא לשים יותר מדי צימוקים בתוך הגביניות כדי לשמור על המרקם היציב של הבצק. את העבודה עם בצק העלים חשוב להתחיל כאשר הטמפרטורה שלו נמוכה, כדי שיהיה
קל לעצב את הגביניות. נחתוך את יריעת הבצק לריבועים, נניח את מלית הגבינה עם
הצימוקים במרכז הריבוע. לאחר מכן נתחיל לקפל את הפינות של הריבוע מעל הגבינה כאשר
אנו נותנים לחלק קטן מהגבינה להשתחרר מהכיס. באפייה תגלו את האפקט המיוחד והטעם
הנפלא של הגבינה שפרצה החוצה. לאחר האפייה אפשר להוסיף אבקת סוכר.
גבינת המסקרפונה קולקשן אף היא עדינה ורכה כמו הריקוטה, ומשמשת להכנה של
מעדנים חמים וקרים כאחד. הפעם, נציג קינוח מיוחד המבוסס על מנה אישית בכוס,
שמתאימה לארוחות בסגנון בופה, ארוחות ערב שבהן האורחים בוחרים מבין מספר קינוחים
או אפילו להרמת כוסית בעבודה.
המליחות של הפיסטוקים משתלבת עם המתיקות החמצמצה של ריבת התותים.
גבינת המסקרפונה קולקשן מעניקה טעם עשיר ומאזנת בין כל הטעמים. איך מכינים את הקינוח הזה?
את קרם המסקרפונה קולקשן מכינים באמצעות ערבובם של מספר מרכיבים: גבינת מסקרפונה קולקשן, תמצית
וניל, סוכר ושמנת מתוקה. להעשרת הטעם אפשר להוסיף גם לימון מגורר. לאחר מכן,
התחילו ליצור שכבות לבנות ואדומות של הקרם והריבה בתוך הכוס. בסיום היצירה פזרו מעליהם
שבבי פיסטוק בעדינות. קיימת גם גרסה מורכבת יותר של הקינוח המבוססת על תותים צלויים מספר
שניות בחמאה, כדי לשוות להם טעם מיוחד וטקסטורה רכה יותר. עשינו לכם חשק? לקינוחי כוסות נוספים לחצו כאן
הבלינצ'ס זוכה בעולם לאינספור גרסאות. חלק מהן מתוקות מאד כמו הקרפ
הצרפתי המוגש עם שוקולד ובננה ואחרות מלוחות יותר. בגרסה המקורית שזכתה לשם הזה,
שמקורה מרוסיה, אנו פוגשים את הקינוח עם מתיקות מעודנת ומרקם גבינתי. לגבינת
המסקרפונה קולקשן או הריקוטה אפשר להוסיף רוטב פירות יער, לגוון בין אוכמניות, חמוציות או
כל טעם אחר שהאורחים יאהבו. יש הבוחרים בפירות שונים מהמקובל לבלינצ'ס ויוצרים חיבורים מעניינים
כמו: בננות, מחית ערמונים, פירות יבשים, צימוקים, תותים, פסיפלורה ואגוזים. ככל
שתהיו יצירתיים יותר, כך תוכלו להפתיע את האורחים שלכם בטעמים שעדיין לא הכירו.
את הבלינצ'ס נכין מחמאה, חלב, קמח וביצים (ממש כמו שמכינים פנקייק)
ונוסיף לבלילה מעט מלח כדי להעניק לה את הטעם הנייטרלי. לאחר שהבלינצ'ס מוכן אפשר
לגלגל בתוכו את המלית שבחרנו. לפני ההגשה כדאי להוסיף מעט פירות ולמרוח מעט גבינה
שתעניק לבלינצ'ס את המראה המהודר שיש לו בהגשה במסעדות או ארוחות חגיגיות.
