מתכון עוגיות יהלום במילוי קרם וניל - טעים וקל להכנה | השף הלבן

עוגיות יהלום במילוי קרם וניל

מלית מיוחדת של קרם וניל בעוגייה פריכה מבצק שיש בכל מקפיא. אם רוצים אפשר להוסיף לקרם שבבי שוקולד או גרידת תפוז. הצורה המיוחדת של העוגיות יוצרים בעזרת מסחטה

מאת: אורלי פלאי ברונשטיין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 30 עוגיות:

  • 1 גליל (450 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר על פי הוראות היצרן
למלית קרם וניל:
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • כוס וחצי (360 מ״ל) חלב תנובה
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: מסחטת לימון ידנית, תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים קרם וניל: בעזרת מטרפה או מיקסר ידני מערבלים היטב את אבקת הפודינג עם חלב לקבלת קרם סמיך. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  • 02.

    פורסים את הבצק על משטח עבודה. בעזרת כוס או קורצן עוגיות קורצים עיגולים בקוטר שגדול ב-2 ס״מ מקוטר החלק הפנימי של מסחטת הלימון.

  • 03.

    מרפדים את החלק הפנימי של מסחטת הלימון ביריעת ניילון נצמד (ניתן להרטיב במעט מים כדי לעזור לניילון להיצמד). מניחים את עיגול הבצק בחלק הפנימי של המסחטה על גבי הניילון ובעזרת האצבע מצמידים אותו לשפיץ ולדפנות כך שירפד אותם.

  • 04.

    ממלאים את הבצק בקרם וניל בעזרת שקית זילוף, סוגרים אותו היטב מעל למלית ומהדקים.

  • 05.

    שולפים את הבצק החוצה בעזרת הנילון הנצמד – וחוזרים על הפעולה עם יתר העוגיות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מומלץ לשמור במקרר לפני האפייה.

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    אופים את העוגיות כ-15 דקות עד שהן רק מתחילות להזהיב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מצננים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים בקירור

הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.