סופגניות טבעוניות עם ציפוי שוקולד
מתכון נהדר של אולגה טוכשר לסופגניות טבעוניות קלאסיות עם ציפוי שוקולד מפנק, שהולכות להתחסל במהירות שיא. הזמינו אורחים לחגיגת חנוכה טבעונית ושוקולדית במיוחד

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 255 מ"ל (1 כוס + 1 כף) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפות פשתן טחון
- 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס / שמן קנולה
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
- 500 גרם קמח לבן
- ¼ כפית מלח
- שמן לטיגון
- 150 גרם שוקולד מריר מומס
- 1.5 כפות שמן קנולה
- תותים פרוסים ופיסטוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את משקה הסויה, הסוכר והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית.
-
02.
מוסיפים את הפשתן הטחון, השמן, תמצית הוניל והקמח ולשים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 20 שניות. מקבצים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה - שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא את בועות האוויר.
-
05.
מייצרים כדורי בצק בגודל כדור פינגפונג ומסדרים אותם על ריבועי נייר אפייה קטנים משומנים. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים שמן בסיר בינוני. השמן מוכן לעבודה, כשמכניסים למרכז הסיר קיסם עץ, ונוצרות סביבו מלא בועות קטנות.
-
07.
מחליקים כל סופגניה בזהירות לתוך הסיר עם שמן רותח, ומטגנים עד להשחמה יפה. הסופגניות אמורות להתהפך לבד לצד השני (אם לא – עוזרים להן בעזרת מזלג). מטגנים עד להשחמה גם בצד השני.
-
08.
מוציאים את הסופגניות המוכנות בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
09.
מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים.
-
10.
טובלים את הסופגניות בציפוי המבריק, מקשטים בתוספות לפי הטעם ומגישים.