נתחי שייטל צרובים על סלט שורשים אסייתי
הנה הוכחה שמנה בשרית לא חייבת להיות כבדה. שפע ירקות, תיבול אסייתי רענן ויש מנה קלה ומיוחדת.
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 2:
- 1 כף שמן זית
- 400 גרם שייטל (או סינטה) "אדום אדום" פרוס לפרוסות בעובי 1/2-1 ס"מ
- מלח, פלפל
- 1 קולורבי חתוך לרצועות דקות
- 1 סלק חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר קלוף חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 כף חומץ
- 3 כפות מיץ תפוזים
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- קורט פלפל שחור
- 2 כפות שמן זית
- להגשה: שומשום שחור ובצל ירוק
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומשקשקים.
-
02.
מתבלים את השייטל במלח ופלפל. מחממים מחבת כבדה או פלנצ'ה משומנת וצורבים את פרוסות השייטל כדקה מכל צד. חותכים לרצועות.
-
03.
להגשה שמים בקערה את השורשים ו3/4 מהרוטב ומערבבים. מחלקים בין צלחות ההגשה ועל כל צלחת מניחים מחצית פרוסות השייטל. יוצקים על השייטל את יתרת הרוטב, בוזקים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים