קציצות עם בטטה ואפונה בחלב קוקוס
דרך מעולה לשדרג את סיר הקציצות שלכם עם רוטב שמשלב תבלינים וחלב קוקוס

המרכיבים ל 6:
- 2 כפות שמן
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית זרעי כסברה כתושים
- 1 כפית מחוקה כמון
- 1 כפית אבקת קארי
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 פלפל צ'ילי פרוס
- מלח, פלפל
- 2 בטטות קלופות חתוכות גס
- 2/3 כוס חלב קוקוס (כ-20% שומן)
- 1/2 כוס אפונה קפואה סנפרוסט
- 1/3 כוס עלי כוסברה
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה
- 1 בצל קטן קלוף, חצוי
- 4 שיני שום
- 1 כפית מחוקה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה
- 500 גרם בשר בקר טחון אדום אדום
- 2 כפות קמח טפיוקה או קמח תפוחי אדמה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הקציצות: שמים במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, בצל ושום וקוצצים בפולסים לתערובת קצוצה דק. מעבירים לקערה עם מלח, פלפל, ביצה ובשר ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים קמח או פירורי לחם ולשים לעיסה אחידה. מאחסנים במקרר.
-
02.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום ןג'ינג'ר ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים תבלינים ומטגנים כמה שניות. מוסיפים בטטות ומים רותחים עד כיסוי הבטטות ומבשלים 10 דקות. מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
יוצרים כדורים מתערובת הבשר ושמים בסיר הרוטב. מכסים ומבשלים על להבה בינונית (לא ברתיחה) כ 20-30 דקות עד שהקציצות עשויות. מידי פעם מטלטלים את הסיר כך שהנוזלים יכסו את הקציצות.
טיימר מופעל
-
04.
טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים אפונה, בוחשים, מבשלים עוד 5 דקות ללא מכסה, עד שהאפונה מוכנה ומגישים.
טיימר מופעל