לביבות תירס, פלפלים וגבינת חמד | השף הלבן

לביבות תירס, פלפלים וגבינת חמד

לביבות כיפיות במיוחד שגם ילדים יאהבו. מעולות לבראנץ' או לפיקניק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תירס, פלפלים וגבינת חמד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 15-20 יחידות:

  • 1.5 כוסות גרגירי תירס "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים
  • 1 גמבה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 חבילת גבינת חמד 5% "פיראוס", מגוררת גס
  • 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
  • 2 כפות עלי אורגנו קצוצים
  • מלח, פלפל
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/3 כוס יוגורט עזים "פיראוס" או חלב תנובה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה או סודה לשתיה
  • 1/3 כוס קמח לבן, כוסמין מלא או ללא גלוטן
  • שמן לטיגון
  • להגשה: יוגורט עיזים לשתיה פיראוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי הלבבות למעט הקמח, לעיסה אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים. הסמיכות צריכה להיות כמו של פנקיק - אם צריך מוסיפים מעט קמח.

  • 02.

    מכינים צלחת עם נייר סופג ומחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצקים למחבת כף אחר כף מהעיסה. מטגנים 2-3 דקות עד השחמה, הופכים את הלביבות ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מוציאים לצלחת. מגישים מיד לצד יוגורט.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.