לחמניות יוגורט במילוי מנגולד וצפתית
לחמניות רכות ונהדרות. לבראנץ' מפנק או כתוספת כיפית לארוחת ערב. הכינו מספיק כך שתוכלו להקפיא
המרכיבים ל35 לחמניות:
- 1/2 ק"ג קמח
- 1 כפית גדושה שמרים יבשים
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כוס יוגורט עיזים "תנובה"
- 1.5 כפיות מלח
- 2 כפות שמן זית
- 2 פקעות עם גבעולים של בצל ירוק קצוץ
- 1 חבילת מנגולד קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח, פלפל
- 1 חבילת גבינת צפתית "פיראוס", מגוררת גס
- להברשה: חלמון טרוף עם 2 כפות מים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מערבל ומערבבים ידנית עם וו הלישה (כדי שהקמח לא יעוף כשמפעילים את המערבל). מרכיבים את הוו והקערה ומערבלים כ 6 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק צכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת ומוסיפים בצל ירוק ומנגולד. מטגנים כ 5 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שנפח הירק קטן וגוון המנגולד ירוק כהה. מוסיפים שום מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת (עם הירק מתחיל להכרך מוסיפים 2-3 כפות מים). מצננים, מוסיפים צפתית ומערבבים.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים אותו לכדורים בגודל כדור פינג פונג. פותחים כל כדור ומשטחים, מניחים במרכזו כפית גדושה מילוי מנגולד וסוגרים את השוליים פנימה. מניחים כשהתפר למטה בתבנית משומנת. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק והמילוי. מניחים את הכדורים בתבנית עם 2 ס"מ רווח בניהם (הוא יתמלא בהתפחה).
-
04.
מכסים את תבנית הלחמניות בנילון רופף ומניחים לתפיחה כ 40 דקות ליד התנור המתחמם. מחממים תנור ל 180 מעלות.
טיימר מופעל
-
05.
מברישים בחלמון ואופים כ 25 דקות עד שהלחמניות שחומות. ממתינים כ 15-20 דקות לפני שמגישים.
טיימר מופעל