עוגת סולת בסירופ תפוזים ופירות יבשים – בסבוסה חגיגית | השף הלבן

עוגת סולת בסירופ תפוזים ופירות יבשים

הבסבוסה בגרסה חגיגית עם פירות יבשים ופיסטוק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת סולת בסירופ תפוזים ופירות יבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

  • 2 כוסות סולת
  • 3/4 כוס קוקוס
  • 1/2 כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה תנובה מומסת
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2/3 כוס חלב תנובה
לסירופ:
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים
  • להגשה: פיסטוקים קצוצים
גודל תבנית: תבנית 20*30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה סולת, קוקוס, קמח אבקת אפיה וקורט מלח. טורפים בקערה שניה חמאה, סוכר, וניל וחלב. מאחדים את תכולת שתי הקערות לעיסה אחידה ויוצקים לתבנית משומנת. אופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים וחורצים בעוגה בעזרת סכין שתי וערב או מעוינים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    שמים בסיר קטן מיץ תפוזים, מים וסוכר על להבה בינונית ומבשלים 7-8 דקות עד שהסוכר נמס והנוזל מצטמצם מעט. מוסיפים את הפירות היבשים, מבשלים 2 דקות נוספות, מסירים מהאש ויוצקים על העוגה (המצוננת) באופן שווה פחות או יותר. מגישים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.