מאפה בשר, אפונה ותירס בפילו
מאפה חם וטעים. הכינו אותו לארוחת צהריים או ערב משפחתית, והגישו אותו לצד סלט ירקות לקבלת ארוחה מלאה ומשביעה

המרכיבים ל 7:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 400-500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מחוקה מלח
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות קטשופ
- 1 כפית חרדל
- 1 ביצה
- 1 תפוח אדמה מבושל קלוף ומעוך
- 1 כוס אפונה סנפרוסט מופשרת ומסוננת או חלוטה במים רותחים ומסוננת
- 1 כוס תירס סנפרוסט מופשר ומסונן או חלוט במים רותחים ומסונן
- 7 עלי פילו מעדנות - מופשרים על פי הוראות היצרן
- להברשה: 1/3 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
-
02.
מכינים את המילוי: מחממים בסיר רחב או במחבת עמוקה שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי פירור בכף עץ עד שרוב הבשר שינה את צבעו. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת.
-
04.
מוסיפים אגוז מוסקט, פפריקה, כמון ומלח ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים רסק וקטשופ ומטגנים דקה נוספת.
-
05.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומצננים.
-
06.
מוסיפים לקערה תפוח אדמה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הביצה, אפונה ותירס ומערבבים.
-
07.
פורסים עלה פילו ומברישים בשמן זית. מניחים מילוי בשר לאורך הצלע הקרובה, מקפלים 2 ס"מ מכל צד של הפילו, מימין ומשמאל על המילוי ומגלגלים מהצלע הקרובה לרחוקה, ליצירת גליל. חוזרים על הפעולה עם יתר הפילו והמילוי.
-
08.
מברישים את הגלילים בשמן, בוזקים שומשום ואופים כ-30 דקות עד שהמאפים שחומים.
טיימר מופעל
-
09.
מגישים לצד סלט רענן.
-
10.
בתאבון!