דלורית צלויה ממולאת בסלט של קינואה, עוף, משמש מיובש ושקדים קלויים
סלט הקינואה-נתחוני עוף הזה מעולה כמו שהוא. כשהוא ממלא דלורית צלויה זו מנה מיוחדת וחגיגית שמכינים בקלות
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
לסלט:
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 חבילת נתחוני עוף זעתר או טעם אחר "טירת צבי"
- 3 כפות משמש מיובש קצוץ דק
- 3 כפות שקדים קלויים קצוצים
- 3 כפות גבעולי סלרי קצוץ דק
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
- 3 כפות מיץ לימון
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 דלוריות חצויות לאורכן, נקיות מגרעינים
- 1 כף סילאן
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1 כפית תימין או רוזמרין או מרווה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את חצאי הדלוריות בתבנית. מברישים בסילאן, מזלפים שמן זית, בוזקים מלח, פלפל ותימין ואופים כ 35 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות בבשר הדלורית.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול. ממלאים את חצאי הדלורית בסלט ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים