קאונופידי טיגניטס - קציצות כרובית ופטה כבשים | השף הלבן

קאונופידי טיגניטס – קציצות כרובית ופטה כבשים

קציצות נהדרות, פריכות מבחוץ, רכות מתקתקות-מלוחות בזכות השילוב של כרובית ופטה. מעולות לפיקניק ועובדות מצוין גם בכריך

מאת: נעמה רן
קאונופידי טיגניטס - קציצות כרובית ופטה כבשים
צילום: נעמה רן
  • 1 ראש בינוני של כרובית נקיה מופרדת לפרחים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר את פרחי הכרובית, יוצקים מים רותחים עד 1/3 גובהם, מכסים ומבשלים על להבה גבוהה כ 10-12 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים היטב ומצננים. טוחנים במעבד מזון בפולסים כך שהכרובית קצוצה או מגררים במגררת גסה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    טורפים בקערה ביצים וחלב, מוסיפים את יתר המרכיבים למעט כרובית ופטה וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים כרובית ופטה ומערבבים עד פיזור אחיד.

  • 03.

    מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת. מניחים כף גדושה של עיסת הכרובית ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמשחים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד צזיקי.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.