סלט ברוקולי, חמד/טופו, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן) | השף הלבן

סלט ברוקולי, חמד, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן)

נסו לשלב גבינת חמד במנה אסייתית – היא משתלבת מצוין

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט ברוקולי, חמד/טופו, אטריות אורז ופקאן (ללא גלוטן)
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 400 גרם ברוקולי טרי או סנפרוסט מופשר
  • 150-200 גרם גבינת חמד פיראוס 5% חתוכים לקוביות של 1 סמ"ר
  • 1 חבילה (400 גרם) אטריות אורז
  • 1/4 כוס פקאן קצוץ או חצאי בוטנים
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיץ לימון או ליים
  • 1 כף חמאת בוטנים
  • 1 כפית דבש או סוכר חום (אם חמאת הבוטנים ממותקת, אין צורך)
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 שיני שום קלופות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 2 כפות רוטב סויה ללא גלוטן
  • 1/2 כפית שמן שומשום (או השמן שמכסה טחינה גולמית)
  • להגשה: שומשום שחור, בצל ירוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים בקערית את מרכיבי הרוטב.

  • 02.

    מבשלים את הברוקולי בשפע מים רותחים, בסיר ללא מכסה, עד שצבע הברוקולי מעמיק והוא מתרכך אך עדיין מוצק ופריך: כ 5 דקות ברוקולי טרי או 2 דקות קפוא מופשר. מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים וקוביות קרח. מסננים היטב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים, מעבירים לקערה עם הרוטב ומערבבים. מוסיפים ברוקולי, חמד ופקאן ומערבבים. זורים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.