סוכריות בשר ותפוחי אדמה | השף הלבן

סוכריות בשר ותפוחי אדמה

חטיפי בשר על מקל

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סוכריות בשר ותפוחי אדמה

המרכיבים ל30:

  • 4 תפ"א בינוניים (דזירה)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס קמח מצה (ניתן להשתמש גם בפירורי לחם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ק"ג בשר עגל טחון טרי "אדום אדום"
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1/4 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס שומשום
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את תפו"א בקליפתם במים ומעט מלח כחצי שעה או עד לריכוך מלא. מצננים מעט, קולפים ומועכים לפירה. מוסיפים למחית ביצה וקמח מצה (או פירורי לחם) ומתבלים במלח ובפלפל. משהים בצד למנוחה.

  • 02.

    מאדים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד להזהבה קלה. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה, ומוסיפים בשר, קינמון, םטרוזיליה, פירורי לחם וסודה לשתייה. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים לתערובת אחידה. ומצננים במקרר כשעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. בידיים רטובות מגלגלים כדורי בשר קטנים, מסדרים בתבנית אפייה משומנת קלות וצולים כ-4 דקות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    עוטפים כל כדור בשר במעט מחית תפו"א ומגלגלים לכדור. מגלגלים את הכדורים בשומשום, מניחים בתבנית ושומרים במקרר עד להגשה.

  • 05.

    מחממים שמן בסיר עמוק ומטגנים את כדורי הבשר עד להזהבה עדינה (חשוב להקפיד לא לטגן בשמן חם מדי).

  • 06.

    נועצים מקל של סוכרייה בכל כדור ומניחים בצלחת הגשה לצד הרוטב האהוב על הילד.  

הכנת? כאן מדרגים
(0)